Σκανδαλιάρης Τομ Σόγιερ για μικρούς και μεγάλους

Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Σάββατο, 04 Οκτωβρίου 2014 09:00
A- A A+

«Γράφοντας αυτό το βιβλίο, είχα σαν κύριο σκοπό να ψυχαγωγήσω τα παιδιά - μικρά και μεγάλα, αγόρια και κορίτσια - μα ελπίζω να διασκεδάσουν το ίδιο και οι μεγάλοι, αφού θα τους θυμίσει πώς σκέφτονταν, πώς φέρονταν και σε τι απίθανες καταστάσεις έμπλεκαν, καμιά φορά, με την παιδική ανεμελιά τους».

Με αυτά τα λόγια και επισημαίνοντας ότι οι περισσότερες από τις περιπέτειες του βιβλίου συνέβησαν πραγματικά, μιλούσε ο συγγραφέας Μαρκ Τουέιν για το δημιούργημά του «Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ», το οποίο παρουσιάζεται σε διασκευή και σκηνοθεσία της Νανάς Νικολάου, στο «Θέατρον», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», στην Αθήνα, από την Κυριακή 5 Οκτωβρίου, και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (με τους ίδιους συντελεστές και διαφορετική διανομή), από την Κυριακή 19 Οκτωβρίου.

Με περίσσευμα τρυφερότητας, αγάπης και χιούμορ

Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του αφιερώματος σε έργα της παιδικής κλασικής λογοτεχνίας με ήρωες παιδιά, στήνοντας ένα χωριό, που θα γεμίσει από χρωματιστές ζωές και θα πλημμυρίσει  από υπέροχες μουσικές και τραγούδια, όπου θα  ζωντανέψει ένας ήρωας γοητευτικός και αντιπροσωπευτικός της παιδικής ανεμελιάς και σκανδαλιάς, αλλά και της παιδικής αθωότητας και ακεραιότητας. Γιατί ο Τομ Σόγιερ λέει ψέματα, για να σκεπάσει μία αταξία ή ζημιά του, λέει, όμως, την αλήθεια, όταν αυτό απαιτεί η δικαιοσύνη, η ευθύτητα και η τιμιότητα. Ήρωας του Τομ είναι ο Ρομπέν των Δασών. Μαζί του, είναι ο Χοκ Φιν, η θεία Πόλυ και η Μπέκυ, όλοι τους ήρωες μιας μικρής κοινωνίας στις αρχές του 19ου αιώνα, ενός κόσμου με τις καθημερινές του σκοτούρες, που απεικονίζεται μέσα από τα παιδιά, με περίσσευμα τρυφερότητας, αγάπης και χιούμορ.

Ταυτότητα παράστασης
Διασκευή - σκηνοθεσία: Νανά Νικολάου, σκηνικά: Λία Ασβεστά, κοστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά, μουσική: Γιάννης Μακρίδης, χορογραφίες: Αρετή Μώκαλη, video art: Rappas films. Παίζουν: Δημήτρης Κουρούμπαλης, Πέτρος Λαγούτης: Ζώγια Σεβαστιανού, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Πελαγία Αγγελίδου, Δημήτρης Ραφαήλος, Δημήτρης Γαλάνης, Μαρία Ντούρου, Σταύρος Καλλιγάς, Βασίλης Τσιγκριστάρης, Αναστασία Στυλιανίδη, Σωτήρης Τασούλας, Γιώργος Τάτσης.

Πληροφορίες
«Θέατρον», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»: Πειραιώς 254 - Ταύρος (διατίθεται δωρεάν παρκινγκ), τηλ.: 212 2540300. Παραστάσεις: κάθε Κυριακή: 11:30 και 14:45, για σχολεία: καθημερινά, κατόπιν συνεννόησης στο ΤΕΧΝΙS, τηλ.: 210 9345378. Τιμές εισιτηρίων: πλατεία: 13 ευρώ, εξώστης: 11 ευρώ, οικογενειακό εισιτήριο 4 ατόμων: 45 ευρώ, σχολικές παραστάσεις: 7 ευρώ. Προπώληση: «Ελληνικός Κόσμος», καταστήματα: Παπασωτηρίου, Seven Spots, Public, Ιανός, τηλεφωνικά: 212 2540300, 11876, ηλεκτρονικά: theatron254.gr, viva.gr.

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης - Αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης»:  25ης Μαρτίου και Παραλία - Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, τηλ: 2310 895800. Παραστάσεις: κάθε Κυριακή: 11:30 και 15:00, για σχολεία: καθημερινά, μετά από συνεννόηση στο τηλ.: 2310 428027.

naftemporiki.gr

 

 

Προτεινόμενα για εσάς