Ποτάμι: Κυβέρνηση και αντιπολίτευση συνθέτουν το αδιέξοδο της χώρας

Πέμπτη, 02 Οκτωβρίου 2014 17:45
UPD:20:42
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί και η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θέλει. Και οι δύο μαζί συνθέτουν το αδιέξοδο της χώρας» υπογραμμίζει το Ποτάμι.

A- A A+

«Αν ήμασταν στη Βουλή θα απαιτούσαμε ένα συμφωνημένο πρόγραμμα για να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης» τονίζει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις και ασκεί κριτική τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αντιπολίτευση.

«Η κυβέρνηση  δεν μπορεί  και η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θέλει. Και οι δύο μαζί συνθέτουν το αδιέξοδο της χώρας» υπογραμμίζει το Ποτάμι.

Η ψήφος εμπιστοσύνης, επισημαίνει το Ποτάμι,  αφορά τις ισορροπίες αυτής της Βουλής και προσθέτει: «Εμείς δεν είμαστε εκεί και δεν έχουμε συμμετάσχει στην διαμόρφωση αυτών των ισορροπιών». 

Η Ελλάδα, συνεχίζει το Ποτάμι, πρέπει επιτέλους να γίνει μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα που οι εκλογές γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια και δεν ζει διαρκώς σε μια προεκλογική περίοδο.

«Η εικόνα της κυβέρνησης όμως στα μάτια της κοινωνίας δεν αλλάζει με 151 υπέρ. Στη δε Ευρώπη φαινόμαστε για άλλη μια φορά κατώτεροι των περιστάσεων» τονίζει.

Χαρακτηρίζει την πολιτική αστάθεια  αντικίνητρο στο να βγει η χώρα από το τέλμα και κατηγορεί και πάλι κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως αν και το γνωρίζουν κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να επιδεινώσουν την κατάσταση αδιαφορώντας στην πράξη για τις συνέπειες.

«Οι πρώτοι από ανικανότητα και πανικό , οι δεύτεροι από τη λαιμαργία τους για κυβερνητική εξουσία» σχολιάζει.

Αναφερόμενος δε στον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης τους επιρρίπτει ευθύνες γιατί όπως λέει κάνουν σήμερα πως ξαφνιάζονται από την απαίτηση του ΣΥΡΙΖΑ για «εδώ και τώρα εκλογές» και ξεχνούν ότι την ίδια ανεύθυνη συμπεριφορά είχαν οι ίδιοι και τα κόμματά τους όταν ήταν στην αντιπολίτευση.

«Η απόφασή τους να ζητήσουν ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή μαρτυρά επιπρόσθετα την αδυναμία τους να κυβερνήσουν σταθερά την χώρα. Δεν έχουν σχέδιο, δεν έχουν όραμα».

«Η άρνηση εφ’όλης της πολιτικής ύλης του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι δεν έχει διδαχθεί τίποτε από τα λάθη των παλαιών κυβερνητικών κομμάτων. Ο τόπος θέλει θεσμική σοβαρότητα, υπεύθυνη κυβέρνηση και υπεύθυνη αντιπολίτευση».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή