Παραιτήθηκε η επικεφαλής της Secret Service

Τετάρτη, 01 Οκτωβρίου 2014 23:05
UPD:02/10/2014 00:25
REUTERS/KEVIN LAMARQUE

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ δήλωσε πως ο Ομπάμα τηλεφώνησε στη Πίρσον προκειμένου να της εκφράσει την εκτίμησή του για τα χρόνια που πρόσφερε στην υπηρεσία.

A- A A+

Παραιτήθηκε από τη θέση της η Τζούλία Πίρσον, η διευθύντρια της Μυστικής Υπηρεσίας (Secret Service), του σώματος που είναι αρμόδιο για την προστασία του Αμερικανού προέδρου, έπειτα από μια σειρά παραβιάσεων και άλλων λαθών που έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Νέος διευθυντής της υπηρεσίας ανέλαβε ο βετεράνος Secret Service Τζόζεφ Κλάνσι.

Την ανακοίνωση την έκανε ο υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας Τζε Τζόνσον.

«Σήμερα η Τζούλια Πίρσον, η διευθύντρια της Μυστικής Υπηρεσίας, υπέβαλε την παραίτησή της και εγώ την αποδέχτηκα» δήλωσε ο υπουργός Τζόνσον, αναγνωρίζοντας την προσφορά της για 30 χρόνια στην ειδική αυτή υπηρεσία.

Ο ίδιος διόρισε ως προσωρινό διευθυντή της Secret Service τον βετεράνο Τζόζεφ Κλάνσι, τον οποίο επανέφερε στην ενεργό υπηρεσία παρότι είχε συνταξιοδοτηθεί το 2011.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ δήλωσε πως ο Ομπάμα τηλεφώνησε στη Πίρσον προκειμένου να της εκφράσει την εκτίμησή του για τα χρόνια που πρόσφερε στην υπηρεσία.

Πρόσθεσε δε πως ο Αμερικανός πρόεδρος αποφάσισε την ανάγκη αλλαγής στην ηγεσία της υπηρεσίας έπειτα από τα πολλά λάθη που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα με πιο πρόσφατο αυτό της 19ης Σεπτεμβρίου όταν ένας άνδρας που έφερε μαχαίρι κατάφερε να σκαρφαλώσει τον φράχτη ασφαλείας του Λευκού Οίκου και να φτάσει πολύ κοντά στο χώρο όπου διαμένει ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

EURONEWS

Το επεισόδιο αυτό προστέθηκε σε πολλά άλλα περιστατικά που έχουν αμαυρώσει τη φήμη της Μυστικής Υπηρεσίας, όπως περιστατικά με πράκτορες που βρίσκονταν σε αποστολή και είχαν βρεθεί με ιερόδουλες στην Κολομβία το 2012, ενώ παρόμοιο συμβάν με μεθυσμένους πράκτορες είχε σημειωθεί στην Ολλανδία τον περασμένο Μάρτιο.

Επίσης το Νοέμβριο του 2011 ένας άνδρας είχε ανοίξει πυρ από το αυτοκίνητό του εναντίον του Λευκού Οίκου, χωρίς το γεγονός να γίνει αντιληπτό  αμέσως, ενώ τα σημάδια από τις σφαίρες δεν ανακαλύφθηκαν από την υπηρεσία παρά ημέρες μετά.

Την Τρίτη η Πίρσον μιλώντας στη συνεδρίαση  της επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ και αναφερόμενη στην εισβολή του οπλοφόρου χαρακτήρισε το περιστατικό απαράδεκτο και διαβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να ξανασυμβεί.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή