«Κατάθεση ψυχής» στον βωμό της κοινωνικής επιφάνειας

Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, για 9 παραστάσεις
Πέμπτη, 02 Οκτωβρίου 2014 11:15
Dubranka Franz
A- A A+

«Η μοναξιά στον γάμο είναι χειρότερη από κάθε άλλη. Το ξέρεις αυτό; Πού να το ξέρεις. Δεν προλάβαινες να νιώσεις μοναξιά μέσα στις τόσες υποχρεώσεις σου... Λαχταρούσα μια αγκαλιά από έναν άντρα... Έχει όρια η αγκαλιά;».

Βασισμένος σε αληθινά γεγονότα, ο μονόλογος της Βασιλείας Δημηνίδου, «Κατάθεση ψυχής», ο οποίος απέσπασε  το 1ο βραβείο κειμένου, παράστασης, κοινού και σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Μονολόγων 92 ART 2014, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του Ζαχαρία Ρόχα, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, από την Παρασκευή 3 έως και την Κυριακή 19 Οκτωβρίου, για 9 μόνο παραστάσεις, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

DUBRANKA FRANZ
Φράσεις σαν μαχαιριές στο κατεστημένο

«Οι άνθρωποι χρειάζονται συμπόνια. Να αισθάνονται ότι δεν είναι μόνοι. Κι έπειτα, είναι δύσκολο για τους περισσότερους να βρουν τρόπους να εκφραστούν. Χρειάζονται κάποιον να το κάνει γι’  αυτούς...» εξηγεί η Βασιλεία Δημηνίδου, η οποία έχει αναλάβει και την ερμηνεία.
Στην παράσταση, που πραγματεύεται την ισορροπία ανάμεσα στη ζωή και τον θάνατο, το υπαρκτό και το ανύπαρκτο, την εσωτερική διαμάχη του «είναι» και του «φαίνεσθαι», μια καθημερινή γυναίκα κάνει μια κατάθεση ψυχής. Στόχος της είναι να ξεδιπλώσει το κουβάρι της σιωπηλής συμφωνίας, που προέκυψε με τα χρόνια μέσα στον γάμο της, με μοιραία εξέλιξη τα θαμμένα αισθήματα στον βωμό της κοινωνικής επιφάνειας...  Η αγωνία τού να ζει κανείς μέσα από αυτή τη συμφωνία και οι τραγικές επιπτώσεις ενός αναπάντεχου θανάτου... Φράσεις σαν μαχαιριές στο κατεστημένο και άλλες που αγγίζουν τα όρια της τρέλας...

DUBRANKA FRANZ
Ταυτότητα παράστασης
Σκηνοθεσία: Ζαχαρίας Ρόχας, ερμηνεία: Βασιλεία Δημηνίδου, σκηνικός χώρος: Σταύρος Ζώτος, video: Alexandro Σπηλιωτόπουλος, φωτογραφίες: Dubranka Franz Σπηλιωτοπούλου.

Πληροφορίες
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Πειραιώς 206 (ύψος Χαμοστέρνας) -  Ταύρος, τηλ.: 210 3418550. Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή και Σάββατο: 21:00, Κυριακή: 20:00. Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος: 12 ευρώ, νεανικό - ανέργων: 10 ευρώ.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς