Μπάσκετ: Νέες αιχμές Αγγελόπουλων κατά Γιαννακόπουλου

Τετάρτη, 01 Οκτωβρίου 2014 20:18
UPD:21:52

Οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, αδελφοί Αγγελόπουλοι.

A- A A+

Νέα επίθεση στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο εξαπέλυσαν οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, αδελφοί Αγγελόπουλοι, στη διάρκεια της σημερινής media day της «ερυθρόλευκης» ομάδας.

«Η ομάδα έχει ενισχυθεί και είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε όλους τους στόχους. Πέρσι είχαμε πει ότι αυτό που έγινε στην Ευρωλίγκα είναι μια στάση και συνεχίζουμε. Αγαπάμε και παλεύουμε κάθε μέρα για την ομάδα, βάζουμε εκατομμύρια χωρίς ανταπόδοση, μόνο γιατί αγαπάμε αυτό που κάνουμε» δήλωσε ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος και στη συνέχεια αναρωτήθηκε: «Πώς γίνονται κερδοφόροι ισολογισμοί στο ελληνικό μπάσκετ δεν ξέρω. Μόνο ο Παναθηναϊκός το έχει καταφέρει, εμείς όχι».

Όσο για την επικείμενη αναμέτρηση με τους «πράσινους» στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας; «Είναι θετικό για να τεστάρουμε από νωρίς τι συμβαίνει στην Ελλάδα κι αν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με τον πέμπτο τελικό. Επίσης είναι καλό ότι δεν θα παίξουμε έναν ακόμη θρυλικό τελικό στο Ελληνικό, γιατί μετά από δύο χρόνια ακόμη περιμένουμε τις προσκλήσεις από τον κ. Γιαννακόπουλο».

Στον απολογισμό που η οικογένεια Αγγελόπουλου έχει στα χέρια της τις τύχες της ΚΑΕ ο κ. Αγγελόπουλος σχολίασε ότι «ζήσαμε μοναδικές στιγμές και μάθαμε πράγματα. Δεχόμαστε ότι έχουμε κάνει λάθη και προσπαθούμε να τα μειώνουμε για να ξαναπάμε στο φάιναλ-4 και να πάρουμε Ευρωλίγκες και τίτλους στην Ελλάδα, με το ίδιο σύστημα ή βελτιωμένο, όπως ελπίζουμε».

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος, από την πλευρά του, δεν ήταν το ίδιο ήπιος με τον αδελφό του. «Η ομάδα είναι ενισχυμένη και καλύτερη. Το μοντέλο του Financial Fair Play που θα εφαρμοστεί ίσως στην Ευρωλίγκα από του χρόνου θα κάνει καλό για το πρωτάθλημα. Εμείς το εφαρμόζουμε ατύπως εξαιρουμένων των φόρων εδώ και περίπου ένα χρόνο» ξεκίνησε τις δηλώσεις του.

Αναφορικά με τον «πόλεμο» ανακοινώσεων που έχει ξεκινήσει ανάμεσα στους δύο συλλόγους υπογράμμισε ότι «εμείς τοποθετούμαστε για πράγματα που ενδιαφέρουν την ομάδα και τα ΜΜΕ. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού είναι έκπτωτος βάσει απόφασης της ΕΦΙΠ. Το αν αυτός απαντά ή χτυπιέται δεν έχει καμία σημασία. Πήγε στον πέμπτο τελικό, ενώ δεν έπρεπε να πάει. Αν δεν υπάρχουν νόμοι ή αν δεν εφαρμόζονται είναι άλλο θέμα. Δεν υπάρχει πόλεμος ανακοινώσεων, αλλά διαφορά φιλοσοφίας».

Ο κ. Αγγελόπουλος συνέχισε στον ίδιο τόνο όταν ρωτήθηκε για την κουβέντα περί ντόπινγκ. «Γιατί παρεξηγήθηκε ο κ. Γιαννακόπουλος που ζητήσαμε πρωτάθλημα χωρίς ντόπινγκ; Ο κ. Χάντζος τελείωσε από τη θέση που είχε κι αυτό είναι καλό για τον Παναθηναϊκό. Δεν μπορεί να είναι ελεγκτής κι ελεγχόμενος ο ίδιος. Ο κ. Χάντζος είναι εξαιρετικός επιστήμονας, δεν χρειάζεται να κυνηγά ανθρώπους μας στις φυσούνες με μπράβους» είπε.

Στη συνέχεια εθίγη το θέμα της φοροδιαφυγής. «Αν ο κ. Γιαννακόπουλος δηλώνει ότι έχει μπάτζετ 30-40 εκατ. ευρώ και δηλώνει 10, τότε πρέπει κάποιος να το εξετάσει αυτό. Εμείς είπαμε ότι θέλουμε πρωτάθλημα χωρίς φοροδιαφυγή» δήλωσε ο Γιώργος Αγγελόπουλος.

«Ο Ολυμπιακός έχει ζημιές μεγάλες και κάνει αυξήσεις κεφαλαίου και ο Παναθηναϊκός παρουσίασε κέρδος. Φαίνεται ότι έχει βρει μια άλλη πατέντα, έναν άλλο μαγικό τρόπο που εμείς δεν τον ξέρουμε. Προφανώς η λίγκα έπρεπε να έχει έναν ελεγκτικό μηχανισμό, αλλά ο ΕΣΑΚΕ μπορεί να κάνει πολύ λιγότερα από το κράτος» πρόσθεσε.

Η κουβέντα είχε και συνέχεια, με τον παράγοντα του Ολυμπιακού να αναφέρεται στο θέμα του στοιχηματισμού. «Η μοναδική ανακοίνωση στην οποία δεν απάντησε ο κ. Γιαννακόπουλος ήταν όταν είπα ότι οι πρόεδροι των ομάδων δεν πρέπει να παίζουν στοίχημα. Ο ίδιος ελέγχεται σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος για παράνομο στοιχηματισμό στη Μαλαισία. Αν η έρευνα ολοκληρώθηκε, να βγει και να το πει. Εμείς θέλουμε να παίζουν οι πρόεδροι στοίχημα; Πρέπει να αποφασίσουμε».

Αναφορικά με την ασφάλιση των αθλητών του Ολυμπιακού στις Εθνικές ομάδες είπε ότι «οι διεθνείς παίκτες του Ολυμπιακού δεν ήταν πλήρως ασφαλισμένοι όταν αγωνίστηκαν στην Εθνική, αυτό είναι ξεκάθαρο (…) Η ομοσπονδία αρνήθηκε τη χορηγία κι από εκεί και πέρα έπεσαν οι μάσκες».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις