Βουλή: Αντιπαράθεση για το Παγκόσμιο Στίβου του 1997 και τη διαγραφή εκατομμυρίων

Τετάρτη, 01 Οκτωβρίου 2014 14:54
UPD:14:59
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Πιστεύω την τροπολογία αυτή όσο καμία άλλη και θα δώσω τη μάχη εδώ», είπε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

A- A A+

Αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή σχετικά με την τροπολογία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του 1997 και την διαγραφή καταλογισμών ύψους δεκάδων εκατομμυρίων που επέβαλε το Ελεγκτικό Συνέδριο. Η τροπολογία έχει ενταχθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τις θρησκευτικές κοινότητες που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.

«Την κάνουμε δεκτή και με φόρα και με δύναμη και με την ανάπτυξη όλων των επιχειρημάτων και με θάρρος και με απίστευτη επιθετικότητα. Και ζητάμε και προκαλούμε αντιρρήσεις για να ανταλλάξουμε επιχειρήματα. Πιστεύω την τροπολογία αυτή όσο καμία άλλη και θα δώσω τη μάχη εδώ», είπε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης κάλεσε τον υπουργό να μην την αποδεχθεί. «Είναι πράξη δικαίου» φώναξε ο Α. Λοβέρδος.

Νωρίτερα η εισηγητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σταυρούλα Ξουλίδου απέσυρε την υπογραφή της από την τροπολογία. «Διαβάζοντας την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, διαπίστωσα ότι όσα αναγράφονται στην αιτιολογική έκθεση είναι ψευδή και παραπλανητικά. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο σκάνδαλο που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξεχαστεί και οι συνέπειές του να παραγραφούν», δήλωσε στη Βουλή η Στ. Ξουλίδου ανακοινώνοντας ότι ζήτησε την απόσυρση της υπογραφής της με επιστολή προς το Τμήμα Νομοθετικού Έργου της Βουλής.

«Τα επιχειρήματα εδώ! Όχι άλλα στον διάδρομο, άλλα στην Αίθουσα. Όχι άλλα στο κείμενο της υπογραφής και αφαιρέσεις υπογραφών μετά. Εδώ! Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!», σχολίασε στην Βουλή ο Α. Λοβέρδος.

Η τροπολογία υπογράφεται πλέον από τους Άδωνι Γεωργιάδη (ΝΔ), Πύρρο Δήμα (ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σκανδαλίδη (ΠΑΣΟΚ), Γιάννη Κουτσούκο (ΠΑΣΟΚ), Γιάννη Δημαρά (Ανεξάρτητοι Έλληνες) και Άννα Καραμανλή (ΝΔ). Σε αντίθεση με την Στ. Ξουλίδου, ο Γ. Δημαράς υπερασπίσθηκε την τροπολογία από το βήμα της Βουλής.

Newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή