Γ. Παπανδρέου: «H κυβέρνηση δεν κινείται με λευκή επιταγή»

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου Ανασυγκρότησης
Παρασκευή, 14 Μαΐου 2004 18:27
A- A A+

Την ικανοποίησή του για την επιτυχή διοργάνωση του Εθνικού Συμβουλίου Ανασυγκρότησης, εξέφρασε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. «Xάσαμε τις εκλογές γιατί δεν κατανοήσαμε την κοινωνία και δεν αποδειχθήκαμε ικανοί να αναγνώσουμε τις ανάγκες και τις προσδοκίες της», σημείωσε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και τόνισε την ανάγκη διεξαγωγής ενός συνεδρίου «που να σηματοδοτεί μεγάλες αλλαγές, που θα διατυπώσει με σαφήνεια το όραμά μας, με καθαρό δημόσιο λόγο προς τους πολίτες».

Εν όψει ευρωεκλογών ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε: «Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάει παντού, σε κάθε γωνιά της χώρας, σε κάθε πόλη και χωριό, ενάντια στη λογική της χαλαρής ψήφου και της αποχής, να στείλει μήνυμα ενάντια στην κυβέρνηση του λαϊκισμού, της αδράνειας, της μη-κυβέρνησης».

Κλείνοντας τις εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου Ανασυγκρότησης, ο Γιώργος Παπανδρέου, είπε οτι πρέπει «να δώσουμε ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση, ότι είμαστε παρόντες και ελέγχουμε την κυβέρνηση και δεν κινείται με λευκή επιταγή». «Θα ελέγχουμε την κυβέρνηση, προστατεύοντας τον πολίτη και ανοίγοντας νέες προοπτικές για την προοδευτική Ελλάδα», πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου.

Αναφορικά με το ίδιο το εγχείρημα της ανασυγκρότησης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε: «Η ανασυγκρότηση απευθύνεται στον πολίτη. Τον καλούμε να συμμετάσχει σε νέες μορφές δράσης και θεσμών. Σημαίνει και ανασυγκρότηση των προοδευτικών δυνάμεων και μέσα στη χώρα μας, είτε είναι μέσα σε κόμματα, είτε απλώς δυνάμεις της κοινωνίας. Είναι και ανασυγκρότηση των προοδευτικών δυνάμεων σε βαλκανικό επίπεδο, σε ένα ευρωπαϊκό επίπεδο, σε διεθνές, είναι η ανασυγκρότηση της Ε.Ε., ένας αγώνας για νέο διεθνισμό. Αφορά τον κάθε πολίτη, τον κάθε Έλληνα και Ελληνίδα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή