Πρόγνωση καιρού

Δευτέρα, 17 Μαΐου 2004 07:00
A- A A+

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, προβλέπει για σήμερα Δευτέρα στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το Βόρειο Αιγαίο, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που αργότερα θα αυξηθούν και είναι πιθανό να βρέξει στις Κυκλάδες και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Αναλυτική πρόγνωηση,

* Μακεδονία, Θράκη : Νεφώσεις με παροδικές βροχές και καταιγίδες, αρχικά στη Μακεδονία και σταδιακά και στη Θράκη. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Ανεμοι : Βόρειοι βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία από 9 έως 17 βαθμούς.

* Δυτική Ελλάδα : Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και σταδιακά και στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Ανεμοι : Βορειοδυτικοί μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία από 11 έως 21 βαθμούς.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος : Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στη Θεσσαλία και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Ανεμοι : βόρειοι ασθενείς. Θερμοκρασία από 11 έως 21 βαθμούς.

* Κυκλάδες, Κρήτη : Αρχικά γενικά αίθριος καιρός, αλλά σταδιακά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και αργότερα είναι πιθανόν να σημειωθούν σποραδικές βροχές στις Κυκλάδες. Ανεμοι : Βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις. Θερμοκρασία από 12 έως 23 βαθμούς.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα : Αρχικά γενικά αίθριος καιρός, αλλά σταδιακά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και αργότερα είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Ανεμοι : Από βόρειες διευθύνσεις μέχρι μέτριοι και στα νότια γρήγορα δυτικοί με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία από 12 έως 23 βαθμούς.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται τοπικές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν παροδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Θερμοκρασία από 11 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς.

Για αύριο Τρίτη, σε όλη τη χώρα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις και τοπικές βροχές και καταιγίδες. Από τις βραδυνές ώρες στα δυτικά, ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στα πελάγη ισχυροί, πρώτα στο Ιόνιο και αργότερα στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή