Μήνυμα ενότητας από τον Πρωθυπουργό πριν τη δύσκολη διαπραγμάτευση

Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014 15:15
UPD:15:17
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ

O πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς χαιρετάει τον κόσμο στην εκδήλωση για την επέτειο συμπλήρωσης 40 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας.

A- A A+

Με την επίκληση του πατριωτικού καθήκοντος των στελεχών και των μελών της παράταξης και του πατριωτικού χαρακτήρα της Ν.Δ. από ιδρύσεώς της, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τη Χαλκιδική επιχείρησε να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα ενότητας, ενόψει της τελευταίας και πιο δύσκολης διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Σημείο κλειδί στην ομιλία του κ. Σαμαρά ήταν η έκκλησή του «να είμαστε μαζί ενωμένοι». «Έχουμε καθήκον για εθνική ενότητα…  Πρέπει να δώσουμε το χέρι ακόμα και σε αυτούς που έβλαψαν τον τόπο… κάναμε το καθήκον μας αλλά δεν βλάψαμε τη σχέση μας με τους συμμάχους».

Η σημερινή ομιλία του Πρωθυπουργού έρχεται στο περιθώριο δήλωσης αξιωματούχου των Βρυξελλών ότι η τρόικα δεν θα δεχθεί καμία απόκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους του ελληνικού προγράμματος, κλείνοντας έτσι κάθε συζήτηση για χαλάρωση των στόχων για τα επόμενα έτη.

Την ίδια ώρα το ΠΑΣΟΚ επιμένει στις κόκκινες γραμμές του για θέματα, όπως οι αλλαγές σε ασφαλιστικό και εργασιακά για τα οποία οι εκπρόσωποι των δανειστών έδειξαν ότι όχι μόνο τα θεωρούν ανοιχτά και πάνω στο τραπέζι, αλλά τα συνδέουν άμεσα με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, την εκταμίευση των υπολοίπων 7,5 περίπου δισ. του προγράμματος και φυσικά την έναρξη της συζήτησης για το χρέος.

GR

Αν στα παραπάνω προσθέσει κανείς τις δημοσκοπήσεις -όπως τη σημερινή της Public Issue που δίνει προβάδισμα 11 μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ, τελεσίγραφα όπως το πρόσφατο των δικαστικών ενώσεων και την εσωστρέφεια εντός της Κ.Ο. που εκδηλώνεται με κόντρες συνυποψήφιων στις ίδιες εκλογικές περιφέρειες (όπως των Αργ. Ντινόπουλου, Κυρ. Μητσοτάκη. Α. Γεωργιάδη στην Αθήνα ή στην Εύβοια μεταξύ του Κ. Μαρκόπουλου και του Σ. Κεδίκογλου), ο Πρωθυπουργός, λέει κυβερνητικό στέλεχος, «έχει μπροστά του ένα δύσκολο, σύνθετο,  όσο και κρίσιμο για τον ίδιο, την παράταξη και τη χώρα στοίχημα», η επίλυση του οποίου «εξαρτάται από πολλούς παράγοντες».  

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ      

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή