«Περαιτέρω ενδυνάμωση» των σχέσεων ΗΠΑ - Κύπρου

Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014 09:53
UPD:11:08
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣ

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης  συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζόζεφ Μπάιντεν στη Νέα Υόρκη.

A- A A+

Στην «περαιτέρω ενδυνάμωση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης» των ΗΠΑ και της Κύπρου συμφώνησαν ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζον Μπάιντεν και ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης κατά τη συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με  ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «και οι δύο ηγέτες καλωσόρισαν το διορισμό του Έσπεν Μπαρθ Άιντε, ως ειδικού συμβούλου του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ και συμφώνησαν ότι αυτός δίνει την ευκαιρία για νέα ώθηση στις συνομιλίες για λύση, σύμφωνα με την Κοινή Διακήρυξη της 11η Φεβρουαρίου 2014»

Επισημαίνεται ακόμα ότι «ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν και ο πρόεδρος Αναστασιάδης εξέτασαν τις πιθανές συνεισφορές που θα μπορούσε να κάνει η Κύπρος με μία διευθέτηση, στην ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής».

Τέλος, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι οι δύο άνδρες «συμφώνησαν πως η ενοποίηση του νησιού σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία θα είναι προς το συμφέρον όλων των Κυπρίων».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή