Πάτρα: Κανένα στοιχείο εργαζόμενου δεν θα δοθεί για έλεγχο συμβάσεων

Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014 19:58
UPD:21:44
FOSPHOTOS/Konstantinos Tsakalidis
A- A A+

Για χιλιάδες νέες απολύσεις που σκοπεύει να κάνει η συγκυβέρνηση με τον έλεγχο των συμβάσεων αορίστου χρόνου των εργαζομένων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, κάνει λόγο στο ψήφισμά του το δημοτικό συμβούλιο Πατρέων.

Όπως τονίζεται σε ψήφισμα που ενέκρινε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο η συγκυβέρνηση «θέλει να ξεφορτωθεί εργαζομένους με συγκροτημένα, πλήρη δικαιώματα και να ανοίξει τον δρόμο ακόμα παραπέρα, σε επιχειρηματικούς ομίλους, σε τομείς φιλέτα του δημοσίου και των ΟΤΑ».

Όσον αφορά τα πλαστά δικαιολογητικά, στο ψήφισμα υπογραμμίζεται ότι «δεν δικαιολογούμε πλαστά δικαιολογητικά, αλλά και δεν γινόμαστε τιμητές της «νομιμότητας της αξιοκρατίας και της διαφάνειας» της συγκυβέρνησης, που έχει κάνει κουρελόχαρτο το δικαίωμα στη δουλειά και τα εργασιακά δικαιώματα».

Σχετικά με την διαδικασία του ελέγχου, αναφέρεται ότι «ο εντοπισμός των πλαστών πτυχίων είναι άλλη διαδικασία, που γίνεται και οφείλει να γίνεται από τις διευθύνσεις διοικητικών υπηρεσιών». Μάλιστα, όπως σημειώνεται στο ψήφισμα, αυτή η διαδικασία ξεκίνησε ήδη και στον Δήμο Πατρέων.

Τέλος, αναφέρεται ότι «το δημοτικό συμβούλιο Πατρέων, αποφασίζει ότι κανένα στοιχείο και φάκελος εργαζόμενου να μην δοθεί με οποιοδήποτε τρόπο και να μην αποσταλεί, ώστε να διευκολυνθεί ο στόχος της κυβέρνησης για απολύσεις».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή