Συμμετοχή της Βρετανίας στις επιθέσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ εισηγείται ο Κάμερον

Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014 06:14
UPD:09:20
REUTERS/LUCAS JACKSON
A- A A+

Την ανάγκη να ενταχθεί άμεσα η Βρετανία στον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών και να μετάσχει στις αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ υπογράμμισε ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

«Η Βρετανία θα πρέπει τώρα να προχωρήσει σε μια νέα φάση δράσης» είπε ο Κάμερον στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενώπιον των 193 μελών του διεθνούς οργανισμού.

«Ως εκ τούτου, συγκαλώ το βρετανικό κοινοβούλιο την Παρασκευή για να εξασφαλιστεί η έγκριση και το Ηνωμένο Βασίλειο να λάβει μέρος στις διεθνείς αεροπορικές επιθέσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ» συμπλήρωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Νωρίτερα, ο Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος συναντήθηκε με τον Ιρανό πρόεδρο Χασάν Ροχανί, ανέφερε  ότι θα πρέπει να δοθεί στο Ιράν η ευκαιρία να δείξει ότι μπορεί να συμβάλει σε μια λύση στο πρόβλημα της Συρίας. «Οι ηγέτες του Ιράν θα μπορούσαν να βοηθήσουν να ξεπεραστεί η απειλή» του Ισλαμικού Κράτους είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή