Βεβήλωση εκκλησιών και ελληνικών μνημείων στην Τουρκία καταγγέλλει ο Π. Καμμένος

Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014 12:38
UPD:12:42
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επισημαίνει ότι η είδηση για την βεβήλωση και καταστροφή των ελληνικών μνημείων «έχει ξεσηκώσει ακόμα και τους πολιτιστικούς συλλόγους στην Τουρκία».

A- A A+

Ερώτηση για τη βεβήλωση στην Τουρκία χριστιανικών εκκλησιών, ελληνικών μνημείων, αρχοντικών και έργων τέχνης για τις ανάγκες τουρκικών σήριαλ, κατέθεσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. Η ερώτηση απευθύνεται στους Υπουργούς Πολιτισμού και Εξωτερικών.

Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επισημαίνει ότι η είδηση για την βεβήλωση και καταστροφή των ελληνικών μνημείων «έχει ξεσηκώσει ακόμα και τους πολιτιστικούς συλλόγους στην Τουρκία. Μάλιστα εκπρόσωποι πολιτιστικών οργανισμών της περιοχής της Καππαδοκίας ζήτησαν ήδη παρέμβαση του εισαγγελέα. Πρόσφατο θύμα της τουρκικής πολιτιστικής θηριωδίας είναι η εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Νεάπολη (Νεβσεχίρ) της Καππαδοκίας, που ανάγκασε τον Διευθυντή του Ιδρύματος Έρευνας και Προστασίας κτισμάτων της Καππαδοκίας να προβεί σε καταγγελία στον Εισαγγελέα».

Με βάση αυτά ο Π. Καμμένος ρωτά:

-ποιες ενέργειες έγιναν τόσο προς την Τουρκική πλευρά όσο και προς την Ευρωπαϊκή Ένωση;

-ποια μέτρα ζητήσατε να ληφθούν για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις αήθεις αυτές ενέργειες του Τούρκων παραγωγών κινηματογραφικών ταινιών κλπ;

-αν απαιτήθηκε από την τουρκική κυβέρνηση η παρέμβασή της, προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοιες ενέργειες;

newsroom naftemporiki.gr

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή