Για αδράνεια και προχειρότητα κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Γ. Παπανδρέου

Τρίτη, 18 Μαΐου 2004 17:26
A- A A+

Την ανησυχία του για την πολιτική της κυβέρνησης τόσο στο θέμα της ακρίβειας, όσο και των ελληνοτουρκικών σχέσεων εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη που είχε με τους συντονιστές των θεματικών κύκλων του ΠΑΣΟΚ.

Σε ό,τι αφορά την ακρίβεια και ειδικά την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά καυσίμων, ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση για αδράνεια και για έλλειψη ουσιαστικής παρουσίας και παρέμβασης σε ένα θέμα το οποίο έχει άμεσες επιπτώσεις στο εισόδημα των Ελλήνων πολιτών αλλά και γενικότερα στην οικονομία.

Η κυβέρνηση, σημείωσε ο κ. Παπανδρέου, αντί να δράσει «απλώς χαρτογραφεί, στέλνει επιστολές στην Ευρωπαϊκή Ενωση και σκέφτεται για γενικές αλλαγές που έχουν, όμως, μακροπροθεσμο χαρακτήρα».

Ιδιαίτερα προβληματισμένος εμφανίστηκε ο κ. Παπανδρέου όσον αφορά το θέμα της μείωσης των εξοπλισμών. Αφού υπενθύμισε ότι εκείνος έθεσε προεκλογικά το θέμα της αμοιβαίας μείωσης των εξοπλισμών της Ελλάδας και της Τουρκίας, αναφερόμενος στην πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου, έκανε λόγο για προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε οτι οι ανακοινώσεις του υπουργού Αμυνας έγιναν χωρίς καμία ουσιαστικη συζήτηση σε κυβερνητικό όργανο.

Ο κ. Παπανδρέου άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση επειδή αποδέσμευσε το Κυπριακό απο την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά και το θέμα της υφαλοκρηπίδας από τη συζήτηση για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας.

Η χώρα, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χρειάζεται συγκροτημένη πολιτική έναντι της Τουρκίας και όχι «δημόσιες σχέσεις και κινήσεις που απλώς κάνουν εφέ».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή