Ιράκ : Η πρώτη δίκη Αμερικανού για βασανιστήρια

Τετάρτη, 19 Μαΐου 2004 08:09
A- A A+

Στο στρατοδικείο θα παρουσιαστεί σήμερα, ο Αμερικανός στρατονόμος, Τζέριμι Σίβιτς, προκειμένου να λογοδοτήσει για τις κατηγορίες σχετικά με τον βασανισμό Ιρακινών κρατουμένων, στην πρώτη από μία σειρά δίκες, που ενδέχεται να κλονίσουν την κυβέρνηση του Τζωρτζ Μπους.

Ο 24χρονος Σίβιτς θα παρουσιασθεί στο έκτακτο στρατοδικείο στο συμμαχικό στρατηγείο στη Βαγδάτη, εγκαλούμενος για συνομωσία, παράλειψη καθηκόντων και κακομεταχείριση.

Ο Σίβιτς, που θεωρείται πως τράβηξε τις περισσότερες φωτογραφίες για τις κακοποιήσεις κρατουμένων στις φυλακές Αμπού Γράιμπ, αντιμετωπίζει τις ελαφρύτερες κατηγορίες από όλους όσοι παραπέμπονται στο στρατοδικείο, μολονότι κι ο ίδιος κατηγορείται για κακοποίηση κρατουμένων.

Η κατάθεσή του αναμένεται να είναι βαρύνουσας σημασίας για τις στρατιωτικές δικαστικές αρχές, οι οποίες συμπληρώνουν τους φακέλλους του κατηγορητηρίου κατά των άλλων κατηγορουμένων, τρείς εκ των οποίων-ο στρατονόμος Τσαρλς Γκάρνερ, ο αρχιλοχίας ¶ιβαν Φρέντερικ κι ο λοχίας Τζαβάλ Ντέιβις-θα αντιμετωπίσουν βαρύτερες κατηγορίες, οι οποίες μάλιστα θα τους απαγγελθούν την ώρα της δίκης του Σίβιτς.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή