Γ. Παπανδρέου: «Η ΝΔ δεν κυβερνά τη χώρα αλλά αντιπολιτεύεται το ΠΑΣΟΚ»

Αρχισε η περιοδεία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία
Τετάρτη, 19 Μαΐου 2004 14:10
A- A A+

Η ΝΔ «δεν κυβερνά τη χώρα αλλά αντιπολιτεύεται το ΠΑΣΟΚ», δήλωσε σήμερα στην Πύλο ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος επισκέπτεται τη Μεσσηνία και κατηγόρησε την κυβέρνηση οτι μιλάει για καμμένη γη και ρίχνει βάρη στο ΠΑΣΟΚ χωρίς να αναλαμβάνει τις ευθύνες της.

Ενδεικτικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στην περίπτωση των καυσίμων όπου δεν υπάρχει ουσιαστική παρέμβαση της κυβέρνησης ενώ μπορούσε να πάρει μέτρα. «Αναμένουμε τί νέο θα φέρει η ΝΔ και αν είναι κάτι θετικό θα το χειροκροτήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε: «Δεν θα επιτρέψουμε αντεπίθεση στα κεκτημένα και θα παλέψουμε πολύ σκληρά ώστε αυτά να μήν πάνε πίσω».

«Παλέψαμε για μια καλύτερη και ισχυρή Ελλάδα, υπηρετήσαμε τον άνθρωπο και φέραμε την οικονομία σε πολύ καλή κατάσταση», τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου, προσθέτοντας οτι η νέα κυβέρνηση έχει ευθύνες να χτίσει και όχι να γκρεμίσει.

Ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι μέσα σε δυο μήνες η πολιτική της ΝΔ επέφερε τεράστια προβλήματα και οδήγησε τη χώρα υπό την επιτήρηση της Ε.Ε., κάτι το οποίο δυσκολεύει την άσκηση πολιτικής και την ανάληψη πρωτοβουλιών απο την κυβέρνηση. Το αποτέλεσμα θα είναι να υποφέρουν οι πολίτες και αυτό θα φανεί σύντομα, υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε την υποστήριξη των πολιτών στο νέο ξεκίνημα του ΠΑΣΟΚ, πρώτος σταθμός του οποίου είναι οι ευρωεκλογές, σημειώνοντας ότι οι εκλογές αυτές είναι πολύ σημαντικές γιατί ο πολίτης μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Από την Πύλο ξεκινά μια νέα προσπάθεια της παράταξής μας και μια νέα αισιόδοξη πορεία, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Μπορεί η ΝΔ να μας έβαλε στην ΕΟΚ, όμως το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη ήταν που πάλεψε για μια διαφορετική ΕΟΚ, δήλωσε ο κ. Παπανδρέου κατηγορώντας τη «δεξιά παράταξη» της Ε.Ε., στην οποία ανήκει και η ΝΔ, για υποταγή στις δυνάμεις της αγοράς.

Νωρίτερα ξεκινώντας απο την Καλαμάτα, ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε τη Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ενώ στην Πύλο επισκέφθηκε το Ινστιτούτο «Νέστωρ» όπου διεξάγεται το παγκοσμίως πρωτότυπο πειραμα του Νετρίνο.

Τέλος, ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε το κλειστό γήπεδο μπάσκετ της Πύλου όπου μάλιστα δοκίμασε και τις ικανότητές του στο μπάσκετ, ενώ ένας πολίτης του χάρισε μια προεκλογική αφίσα του παππού του Γεωργίου Παπανδρέου του έτους 1965.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή