Κάμερον: Το Ηνωμένο Βασίλειο να προχωρήσει εμπρός ενωμένο

Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014 09:42
UPD:11:19
EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

«Ηλθε η ώρα για το Ηνωμένο Βασίλειό μας να ενωθεί και να προχωρήσει εμπρός», σημείωσε, συμπληρώνοντας πως το θέμα της Σκωτίας διευθετήθηκε για «μία γενιά».

A- A A+

Κάλεσμα στο Ηνωμένο Βασίλειο να ενωθεί απηύθυνε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον στις επίσημες δηλώσεις του μετά την επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας. 

«Ήλθε η ώρα για το Ηνωμένο Βασίλειό μας να ενωθεί και να προχωρήσει εμπρός», σημείωσε, συμπληρώνοντας πως το θέμα της Σκωτίας διευθετήθηκε για «μία γενιά»

Ο Κάμερον, ο οποίος κινδύνευε να υποχρεωθεί σε παραίτηση σε περίπτωση που οι Σκωτσέζοι τάσσονταν υπέρ της ανεξαρτησίας τους, είπε ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος άνοιξε τον δρόμο για την εισαγωγή νέων, ισορροπημένων συνταγματικών ρυθμίσεων για ολόκληρη τη Βρετανία -περιλαμβανομένης της Αγγλίας- και ότι τον Ιανουάριο θα κατατεθεί το νομοσχέδιο με το οποίο θα παραχωρούνται περισσότερες εξουσίες στη Σκωτία.

«Το ζήτημα διευθετήθηκε για μία γενιά...δεν μπορεί να υπάρξουν διαφωνίες, επαναληπτικές ψηφοφορίες. Ακούσαμε την πάγια βούληση του λαού της Σκωτίας», δήλωσε στους δημοσιογράφους μπροστά από την πρωθυπουργική κατοικία στο νούμερο 10 της Ντάουνιγκ Στριτ.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός τόνισε πως «όπως η Σκωτία θα ψηφίζει ξεχωριστά στο σκωτσέζικο κοινοβούλιο για τα ζητήματά της των φόρων, των δαπανών και του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας, έτσι και η Αγγλία, καθώς και η Ουαλία και η Βόρεια Ιρλανδία, θα πρέπει να μπορούν να ψηφίζουν για αυτά τα θέματα». «Και όλο αυτό», συνέχισε, «θα πρέπει να συμβεί παράλληλα και με τον ίδιο ρυθμό με την διευθέτηση για τη Σκωτία».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή