Ιράκ: Πολύνεκρες επιθέσεις αυτοκτονίας

Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014 22:42
UPD:23:06
REUTERS/KHALIL HASSAN

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη σιιτική συνοικία Καντιμίγια της Βαγδάτης το βράδυ της Πέμπτης και περισσότεροι από 50 τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια αλλεπάλληλων επιθέσεων βομβιστών-καμικάζι σε συνδυασμό με επιθέσεις από όλμους.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά τρεις βομβιστές-καμικάζι πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία είχαν παγιδεύσει τα οχήματα τους στη σιιτική συνοικία σε ένα κύμα επιθέσεων που ακολούθησε το μπαράζ τουλάχιστον 12 όλμων, είπαν πηγές προσκείμενες στις ιρακινές πηγές ασφαλείας.

Στη συνοικία Καντιμίγια που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της ιρακινής πρωτεύουσας είναι χτισμένο και ένα σημαντικό σιιτικό τέμενος.

Ένας από τους όλμους που εκτόξευσαν άγνωστοι από παράπλευρη περιοχή έπεσε κοντά στον σιιτικό χώρο λατρείας, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Στην περιοχή ακούστηκαν επίσης πολλοί πυροβολισμοί.

Ο εκπρόσωπος του ιρακινού υπουργείου Εσωτερικών Σάαντ Μάαν ανέφερε μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ότι «οι δυνάμεις ασφαλείας αποκατέστησαν την ασφάλεια την περιοχή» και πρόσθεσε ότι δύο «τρομοκράτες» συνελήφθησαν στην Καντιμίγια.

Βομβιστικές επιθέσεις σημειώνονται σε καθημερινή βάση στην ιρακινή πρωτεύουσα, αλλά συντονισμένες επιθέσεις αυτής της κλίμακας είχαν να γίνουν εβδομάδες.

Το Ισλαμικό Κράτος, που κατέχει σημαντικά εδάφη στα βόρεια του Ιράκ, έχει εξαπολύσει πολλαπλές βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας στην πρωτεύουσα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή