Αδυσώπητος λαβύρινθος, νυσταγμένη μνήμη και φαντασιώσεις πολυτελείας

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας
Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014 09:15
A- A A+

Ένας τρομακτικός λαβύρινθος παίζει ανελέητα με τους «ενοίκους» του, μια γυναίκα  ξεχνά τα πάντα κάθε φορά που κοιμάται, μια μεγαλοαστή γίνεται πόρνη πολυτελείας, πραγματοποιώντας (;) τις φαντασιώσεις της, και μια ρομαντική πριγκίπισσα ταξιδεύει σε μια μαγική χώρα, στα κινηματογραφικά πλάνα αυτής της εβδομάδας.

«Ο λαβύρινθος»

Κλειστοφοβικό και μυστηριώδες, το θρίλερ επιστημονικής φαντασίας του Γουές Μπολ βασίζεται στο πρώτο μέρος της μπεστ σέλερ σειράς βιβλίων του Τζέιμς Ντάσνερ, που περιγράφεται από τους θαυμαστές της σε όλο τον κόσμο ως ένας εξαιρετικός συνδυασμός του «Άρχοντα των Μυγών», των «Αγώνων πείνας» και της τηλεοπτικής σειράς «Lost». Με τους Ντίλαν Ο' Μπράιαν, Κάγια Σκοντελάριο, Γουίλ Πάουλτερ και Πατρίσια Κλάρκσον, στην υπόθεση της ταινίας, μερικά αγόρια βρίσκονται σε ένα απόκοσμο μέρος, χωρίς να γνωρίζουν υπό ποιες συνθήκες βρέθηκαν εκεί. Το μόνο που ξέρουν είναι το αινιγματικό πελώριο άνοιγμα, το οποίο  σχηματίζεται κάθε πρωί στον θεόρατο φράχτη, δημιουργεί μια πόρτα, που οδηγεί σε έναν αχανή τρομακτικό λαβύρινθο, και κλείνει κάθε βράδυ. Από εκεί, κάθε τριάντα ημέρες, καταφθάνει ένα καινούριο αγόρι. Μέχρι τη στιγμή, που γίνεται μια απρόσμενη άφιξη.

«Αμνησία»

Βασισμένο στο μπεστ σέλερ του Βρετανού συγγραφέα Στίβεν Τζ. Γουάτσον, «Before I go to sleep», το ψυχολογικό θρίλερ μυστηρίου του Ρόουαν Τζόφε, με τους - βραβευμένους με Όσκαρ - Κόλιν Φερθ και Νικόλ Κίντμαν και τον Μάικλ Στρονγκ, αφηγείται την ιστορία μίας γυναίκας, η οποία, λόγω ενός σοβαρού ατυχήματος, ξυπνάει κάθε μέρα, χωρίς να θυμάται τι έχει γίνει την προηγούμενη. Με τη βοήθεια του άντρα της, προσπαθεί να ανασυνθέσει τη ζωή και τις αναμνήσεις της.

«Η ωραία της ημέρας»

Με την υπογραφή του «πατέρα του σουρεαλιστικού κινηματογράφου», του πιο γνωστού αναρχικού διανοούμενου και βραβευμένου με Όσκαρ, Λουίς Μπουνιουέλ, το δράμα, που βασίστηκε στο μυθιστόρημα του Τζόζεφ Κέσελ, απέσπασε τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας του 1967 και αποτελεί τη μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία του ανατρεπτικού Ισπανού δημιουργού. Με τους Κατρίν Ντενέβ, Μισέλ Πικολί, Ζαν Σορέλ, Ζενεβιέβ Πέιτζ, Πιέρ Κλεμεντί και Φρανσουά Φαμπιάν, η ταινία θίγει τα ερωτικά ήθη και τη σήψη της μεγαλοαστικής τάξης, μέσα από ένα παιχνίδι ανάμεσα στο πραγματικό και το φαντασιακό, στο οποίο η όμορφη, αλλά ψυχρή ερωτικά, σύζυγος ενός γιατρού γίνεται πόρνη πολυτελείας σε οίκο ανοχής. Εκεί, εκπληρώνει όλες τις σεξουαλικές φαντασιώσεις της, αλλά και αυτές των πελατών της. Μήπως, όμως, είναι κι αυτό μια φαντασίωση;

«Η Barbie στο μυστικό βασίλειο»

Η Barbie επιστρέφει με ένα παραμυθένιο μιούζικαλ κινουμένων σχεδίων, για να αφηγηθεί την καινούρια της ιστορία. Αυτήν τη φορά, είναι μία συνεσταλμένη και ρομαντική πριγκίπισσα, που ανακαλύπτει μια κρυφή πόρτα, η οποία την οδηγεί σε ένα μυστικό βασίλειο. Εκεί αποκτά μαγικές δυνάμεις και έρχεται αντιμέτωπη με μια κακιά βασίλισσα, που θέλει να στερήσει τη μαγεία από τη χώρα.

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]

Προτεινόμενα για εσάς