Αναστασίου: Δεν φοβόμαστε την Ντιναμό

Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014 18:56
UPD:19:15
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΠΥΡΟΣ ΧΟΡΧΟΥΜΠΑΣ

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Γιάννης Αναστασίου δίνει συνέντευξη τύπου για τον αγώνα του UEFA Europa League.

A- A A+

Η Ντιναμό Μόσχας είναι η πιο δυνατή ομάδα του ομίλου υπογράμμισε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αναστασίου, στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε για την αυριανή αναμέτρηση με τους Ρώσους στην πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

«Στόχος μας ήταν η πρόκριση στο Γιουρόπα Λιγκ, κάτι που καταφέραμε και θέλουμε να συνεχίσουμε παίζοντας καλό ποδόσφαιρο. Ξέρουμε ότι έχουμε μια δύσκολη αποστολή αλλά δεν μας φοβίζει αυτό. Το αντίθετο, μας εξιτάρει και το σημαντικό είναι να μπορέσουμε να καταφέρουμε κάτι» ξεκίνησε το σχόλιό του ο Έλληνας τεχνικός. 

«Το γεγονός ότι η Ντιναμό ήταν στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας και τώρα είναι η πιο δυνατή ομάδα του ομίλου μας είναι λίγο παράδοξο. Πιστεύουμε ότι μπορούμε και θα υποσχεθούμε να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα» πρόσθεσε.

Ο Αναστασίου ρωτήθηκε για το αν αλλάζουν τα πλάνα του οι τραυματισμοί της Ντιναμό. «Όχι, δεν έχουν αλλάξει τα πλάνα μας. Ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Εμένα με ενδιαφέρει προσωπικά η δική μου η ομάδα να είναι αυτή που πρέπει. Γιατί τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν» απάντησε.

Η Ντιναμό είναι μια ομάδα που σκοράρει με μεγάλη συχνότητα, αλλά αυτό δεν φοβίζει τον τεχνικό του Παναθηναϊκού. «Σε αυτό το επίπεδο το σημαντικότερο ρόλο τον παίζουν οι λεπτομέρειες. Δεν έχουμε δείξει την απαιτούμενη σοβαρότητα. Γι΄ αυτό παίζει ρόλο η αυτοσυγκέντρωση που, όπως είπα, όταν την έχουμε, μπορούμε να κοιτάξουμε οποιονδήποτε αντίπαλο στα μάτια» είπε.

Όσο για τα συνεχή παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη; «Είναι αυτό που θέλω, κάθε τρεις μέρες παιχνίδια, υψηλό επίπεδο… Αυτή η ομάδα έχει μέταλλο, το διατηρεί φέτος και, όταν βρίσκει τα δύσκολα, αντιδράει. Είμαι σίγουρος ότι θα δείξει το πρόσωπο που περιμένουν όλοι. Επειδή ξέρω την ομάδα, είμαι σίγουρος ότι θα βγάλουν το πρόσωπο που πρέπει».


Ο Αναστασίου ρωτήθηκε και για την εικόνα που δείχνει η ομάδα του ως τώρα σε αγωνιστικό επίπεδο. «Θα έλεγα ότι η εικόνα μας σε αυτά τα επτά παιχνίδια δεν ήταν καλή. Δεν θα έβαζα σε αυτά τα ματς και το παιχνίδι με την Καλλονή, γιατί σε αυτό η ομάδα έδειξε στοιχεία από αυτά που θέλουμε. Απλά δεν είχαμε το γκολ που μας έλειψε» είπε.

«Αυτό που έχουμε δείξει σαν ομάδα το είχαμε και πέρσι, αλλά και φέτος δεν είμαστε τόσο σταθεροί στην απόδοσή μας. Το να λέμε ότι έχουμε τον πήχη ψηλά είναι σωστό και πρέπει να τον έχουμε, γιατί είμαστε στον Παναθηναϊκό, αλλά θα πρέπει να διορθωθούν και άλλα πράγματα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ξεκινάει ένας Γολγοθάς για εμάς και πρέπει όλοι να είμαστε ετοιμοπόλεμοι» συμπλήρωσε.

Από τους παίκτες του Παναθηναϊκού παρέστη ο Εμίρ Μπαϊράμι, ο οποίος τόνισε πως «είναι δύσκολο να επικεντρωθείς και στους δύο στόχους. Η Ευρώπη, βέβαια, είναι άλλο επίπεδο. Οι ομάδες είναι καλύτερες. Αλλά το κίνητρο δεν νομίζω ότι είναι διαφορετικό, ιδίως στο ξεκίνημα της σεζόν. Θα πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος να μην χάνεις βαθμούς, τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη, άρα το κίνητρο δεν νομίζω ότι είναι τόσο διαφορετικό».

Όταν ρωτήθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με τη μέση του, ο μεσοεπιθετικός του «τριφυλλιού» απάντησε: «Ο τραυματισμός μου ποτέ δεν θα περάσει τελείως. Θα πρέπει να ζήσω με αυτό, είτε συνεχίσω να παίζω ποδόσφαιρο είτε όχι. Δεν είναι κάτι απλό. Προσπαθώ κάθε μέρα, όμως, να είμαι όσο το δυνατόν καλύτερα, να είμαι ολοένα και καλύτερος. Είναι θέμα χρόνου να είμαι έτοιμος να παίξω 100».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις