Ιράκ: «Δεν θέλουμε ξένους στρατιώτες στο έδαφός μας», διαμηνύει ο πρωθυπουργός

Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014 16:36
UPD:17:07
EPA/ALI ABBAS

O σιίτης πρωθυπουργός του Ιράκ, Χάιντερ Αλ Αμπάντι.

A- A A+

«Δεν θέλουμε ούτε χρειαζόμαστε ξένους στρατιώτες στο έδαφός μας», διεμήνυσε ο σιίτης πρωθυπουργός του Ιράκ, Χάιντερ Αλ Αμπάντι την Τετάρτη, μιλώντας σχετικά με το ενδεχόμενο παρουσίας αμερικανικών ή άλλων στρατευμάτων στο έδαφος της χώρας του για τη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Associated Press, o κ. Αμπάντι σημείωσε ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να σταματήσει τη δράση του Ισλαμικού Κράτους όχι μόνον στο Ιράκ. αλλά και στη Συρία.

«Ο πόλεμος κατά του Ισλαμικού Κράτους δεν θα έχει τέλος εάν δεν χτυπηθούν οι βάσεις του στη Συρία», ανέφερε στο πλαίσιο συνέντευξής του στο πρακτορείο ο Ιρακινός πρωθυπουργός.

Οι ΗΠΑ έχουν διακηρύξει ότι σχεδιάζουν να δραστηριοποιηθούν αεροπορικά - σε πρώτη φάση - και κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους εντός του συριακού εδάφους, χωρίς ωστόσο την έγκριση της συριακής κυβέρνησης της Δαμασκού, την οποία και δεν αναγνωρίζουν ως νόμιμη.

Η κυβέρνηση της Συρίας έχει σημειώσει ότι οποιαδήποτε ενέργεια χωρίς την έγκρισή της, στο έδαφός της, θα θεωρηθεί ως επιθετική ενέργεια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή