Ιράκ: Σουνίτης ο υπουργός Άμυνας, σιίτης ο υπουργός Εσωτερικών

Αναγκαία η έγκριση της ιρακινής Βουλής
Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014 14:28
UPD:14:40
REUTERS/STRINGER

Η νέα κυβέρνηση, στης οποίας τη σύνθεση εκπροσωπείται τόσο το σιιτικό πλειοψηφικό στοιχείο, όσο και οι μειονοτικοί σουνίτες μουσουλμάνοι και οι Κούρδοι, σχηματίστηκε ώστε να ηγηθεί του αγώνα ενάντια στους ακραίους σουνίτες τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

A- A A+

Τον σουνίτη βουλευτή Τζαμπέρ Αλ Τζαμπέρι διόρισε ως νέο υπουργό Άμυνας ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χάιντερ Αλ Αμπάντι, διορίζοντας παράλληλα τον σιίτη Ραζάκ Γαρίμπ ως υπουργό Εσωτερικών.

Η νέα κυβέρνηση, στης οποίας τη σύνθεση εκπροσωπείται τόσο το σιιτικό πλειοψηφικό στοιχείο, όσο και οι μειονοτικοί σουνίτες μουσουλμάνοι και οι Κούρδοι, σχηματίστηκε ώστε να ηγηθεί του αγώνα ενάντια στους ακραίους σουνίτες τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο ελέγχει περίπου το ένα τρίτο του ιρακινού εδάφους.

Ο νεός πρωθυπουργός και μέρος της κυβέρνησής του έχει λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από την ιρακινή Βουλή, ωστόσο το ίδιο πρέπει να συμβεί και με τους δύο αξιωματούχους, ώστε να μπορέσουν να αναλάβουν τα καθήκοντά τους.

Το δίκτυο Al Arabiya μετέδωσε ότι η πρώτη προσπάθεια δεν ήταν επιτυχής και οι δύο νέοι υπουργοί δεν κατάφεραν να λάβουν την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας του ιρακινού κοινοβουλίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή