Μουσική ακτινοβολία από τη Μαριέττα Φαφούτη

Στον Κήπο του Μεγάρου, την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου
Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014 08:25
Constantine Belias

Με την 8μελή μπάντα της, η Μαριέττα Φαφούτη θα ερμηνεύσει  δικές της συνθέσεις, αλλά και διασκευές αγαπημένων κομματιών.

A- A A+

Πάντα με αισιοδοξία και φωτεινή διάθεση, η Μαριέττα Φαφούτη παρουσιάζει ένα λαμπερό και ανάλαφρο πρόγραμμα, με τίτλο «Shine», ένα κεφάτο πάρτι στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ.

Με την 8μελή μπάντα της, η Μαριέττα Φαφούτη θα ερμηνεύσει  δικές της συνθέσεις, αλλά και διασκευές αγαπημένων κομματιών. Η συναυλία βαφτίζεται «Shine», από το ομώνυμο τραγούδι του νέου ακυκλοφόρητου άλμπουμ της, με το οποίο φέρνει τα πάνω κάτω με τις ιστορίες, τις ενορχηστρώσεις και τους χαρακτήρες που υποδύεται. Καθαρόαιμη ποπ, ξέφρενες disco στιγμές και έντονα στοιχεία από μιούζικαλ και σπαγγέτι γουέστερν συνθέτουν ένα απολαυστικό και δροσερό μουσικό πρόγραμμα.

Με ενθουσιασμό και πειραματική διάθεση

Χορευτικά ντίσκο και σόουλ, σόλο από μιούζικαλ, μουσικές του ’60 και του ’70, αλλά και πιο «σκοτεινά» κομμάτια  επηρεάζουν και διαπλάθουν το μουσικό στιλ της Μαριέττας Φαφούτη. Η θεατρικότητα της σκηνικής της παρουσίας και η φανερά ρομαντική της διάθεση αποτυπώνονται και δισκογραφικά το 2010, στο πρώτο της άλμπουμ «Try a little romance», αλλά και στο αισιόδοξο «Homemade joy», που κυκλοφόρησε το 2012.

Καθώς ωριμάζει καλλιτεχνικά, ο ενθουσιώδης χαρακτήρας της, η χαλαρή διάθεση και η επικοινωνία της με το κοινό συνυπάρχουν με τη μεστή ερμηνεία των τραγουδιών, τη φωνητική ακρίβεια και τη διάθεση πειραματισμού. Έχει γράψει μουσική για τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές, διαφημίσεις, θεατρικές παραστάσεις και μιούζικαλ.

CONSTANTINE BELIAS

Η συναυλία βαφτίζεται «Shine», από το ομώνυμο τραγούδι του νέου ακυκλοφόρητου άλμπουμ της.

Συντελεστές
Ευαγγελία Ξυνοπούλου - Εύη Κουρτίδου (φωνητικά - κρουστά), Παναγιώτης Ζούγρος (φωνητικά - κρουστά - ηλεκτρική κιθάρα),
Θοδωρής Ζευκιλής (μπάσο), Κώστας Χαλιώτης (ντραμς), Γιώργος Ζαρέας (τρομπόνι), Ρένος Παπασταύρος (πλήκτρα - sampling), Δημήτρης Σιάμπος (κιθάρες).

Πληροφορίες
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Κήπος: Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αμπελόκηποι - Αθήνα, τηλ.: 210 7282333. Τιμές εισιτηρίων: προπώληση: 7 ευρώ, κατά την είσοδο: 9 ευρώ.

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς