Ιράν: Να ενισχυθούν οι κυβερνήσεις Ιράκ και Συρίας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος

Δυσαρέσκεια στο Ιράκ για την μη πρόσκληση των Ιρανών στη διάσκεψη των Παρισίων
Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014 12:28
UPD:12:30
EPA/YURI KOCHETKOV

«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν δεν θα συμμετάσχει σε κανέναν διεθνή συνασπισμό για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και θα κάνει το καθήκον της», είπε ο Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν, το οποίο δεν προσεκλήθη στη διάσκεψη του Παρισιού για το Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε ότι ο καλύτερος τρόπος για την αντιμετώπιση της «τρομοκρατίας» και των τζιχαντιστών είναι η ενίσχυση των κυβερνήσεων του Ιράκ και της Συρίας.

«Ο καλύτερος τρόπος για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους και της τρομοκρατίας στην περιοχή είναι η υποστήριξη και η ενίσχυση των κυβερνήσεων του Ιράκ και της Συρίας που αγωνίζονται με σοβαρό τρόπο κατά της τρομοκρατίας», δήλωσε ο Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν, σύμφωνα με το πρακτορείο Isna, υποδεχόμενος την πρόεδρο της Επιτροπής Αμυνας του γαλλικού κοινοβουλίου Πατρισιά Αντάμ, η οποία επισκέπτεται την Τεχεράνη.

Όμορη του Ιράκ χώρα, το Ιράν δεν προσεκλήθη στη διάσκεψη του Παρισιού, όπου περισσότερες από 20 χώρες, ανάμεσά τους και οι χώρες του Κόλπου, θα θέσουν το στρατηγικό πλαίσιο της ανάληψης δράσης κατά του Ισλαμικού Κράτους, εξαιτίας της υποστήριξης που παρέχει η Τεχεράνη στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ Ασαντ.

Η Βαγδάτη εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για την απουσία της Τεχεράνης από τις εργασίες της διάσκεψης.

«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν δεν θα συμμετάσχει σε κανέναν διεθνή συνασπισμό για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και θα κάνει το καθήκον της», είπε ο Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν.

EURONEWS

Το Ιράν στήριξε την ιρακινή κυβέρνηση και τους Κούρδους του Ιράκ από τις πρώτες ημέρες της επίθεσης των τζιχαντιστών στο ιρακινό έδαφος, με την αποστολή στρατιωτικών συμβούλων και ανθρωπιστικής βοήθειας. Σύμφωνα με τους μαχητές του αυτόνομου ιρακινού Κουρδιστάν, Πεσμεργκά, η Τεχεράνη ήταν η πρώτη που έστειλε όπλα στις κουρδικές δυνάμεις για να υπερασπισθούν το Αρμπίλ.

Το Ιράν έχει ταχθεί εξάλλου κατά μίας αμερικανικής επέμβασης στη Συρία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή