Αλ. Τσίπρας από τη ΔΕΘ: Η ώρα των πολιτικών απαντήσεων

Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου 2014 12:52
UPD:15:22
SOOC/Konstantinos Tsakalidis
A- A A+

Μετά την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ το Σάββατο, με βασικό άξονα το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης της χώρας, στη συνέντευξη Τύπου σε λίγη ώρα ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να δώσει απαντήσεις σε μείζονα πολιτικά ερωτήματα, όπως για παράδειγμα η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τη μοναδική φορά που ο κ. Τσίπρας «ξέφυγε» από το σχέδιο του κόμματός του για την ανασυγκρότηση της χώρας ήταν όταν ζήτησε «εκλογές εδώ και τώρα» και όταν αναφέρθηκε στη ΝΕΡΙΤ, θέμα που έτσι κι αλλιώς σχετίζονταν άμεσα με την επίσκεψή του στην 79η ΔΕΘ.

Καμία αναφορά δεν έγινε στο μείζον θέμα της εκλογής ΠτΔ από την παρούσα Βουλή, γεγονός που προκάλεσε εντύπωση σε πολλούς, όπως και οι χαμηλοί τόνοι έναντι του Πρωθυπουργού και η απουσία αναφοράς στην κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ ή στη ΔΗΜΑΡ.

Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Τσίπρα,  το Σάββατο ήταν αποκλειστικά αφιερωμένο στο κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος, στο οποίο στην Κουμουνδούρου αποδίδουν πολύ μεγάλη σημασία, ενώ και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι στη συνέντευξη Τύπου θα «ανοίξουν» όλα τα μεγάλα πολιτικά θέματα, όπως η εκλογή ΠτΔ, η κρίση στην Κεντροαριστερά, οι συνεργασίες με άλλα κόμματα κ.ά..

Όσο για την ομιλία τοιυ Σαββάτου, αν και στην Κουμουνδούρου δεν θέλουν να βγάζουν βιαστικά συμπεράσματα, εκφράζουν ικανοποίηση καθώς, όπως λένε χαρακτηριστικά, ήταν τόσο ισορροπημένη ώστε «ο ΣΥΡΙΖΑ δύσκολα θα δεχθεί βολές είτε από τα δεξιά είτε από τα αριστερά του».             

Η πρώτη κριτική ήρθε από πλευράς της κυβερνητικής Εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη η οποία κοστολόγησε μόνο για τον πρώτο χρόνο τις εξαγγελίες Τσίπρα στα 9 δισ. ευρώ και αναρωτήθηκε από πού θα βρεθούν αυτά τα χρήματα.

Στην Κουμουνδούρου απαντούν ότι «μια προσεκτική ανάγνωση της χθεσινής ομιλίας Τσίπρα στη ΔΕΘ, θα δώσει τις απαντήσεις σε όσους έχουν ανάλογες απορίες».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή