«Η τραγωδία του μαλαισιανού αεροσκάφους στην Ουκρανία θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί»

Δηλώσεις του επικεφαλής της Emirates
Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014 16:02
UPD:16:23
REUTERS/MAXIM ZMEYEV

Θεωρείται πολύ πιθανό η συντριβή του μαλαισιανού αεροσκάφους το οποίο εκτελούσε την πτήση MH17 να οφείλεται σε πλήγμα από πύραυλο.

A- A A+

Ο επικεφαλής του ομίλου Emirates δήλωσε στο δίκτυο BBC ότι δεν θα άφηνε αεροσκάφος της εταιρείας του να πετάξει επάνω από την Ουκρανία εφ' όσον ήταν γνωστό ότι πύραυλοι εδάφους - αέρος μεγάλου βεληνεκούς βρίσκονται στο σημείο.

Ο Σερ Τιμ Κλαρκ σημειώνει ότι αποδείξεις για την ύπαρξη πυραύλων στην περιοχή υπήρχαν εβδομάδες πριν το δυστύχημα, με αρκετές εταιρείες να αποφεύγουν τις πτήσεις πάνω από την Ουκρανία.

Η Emirates δεν ανήκε σε αυτές τις εταιρείες.

Ο κ. Κλαρκ κατηγόρησε μάλιστα όσες από αυτές γνώριζαν για τους πυραύλους για το γεγονός ότι δεν κοινοποίησαν το ζήτημα σε όλο τον κλάδο της αεροπλοΐας.

Θεωρείται πολύ πιθανό η συντριβή του μαλαισιανού αεροσκάφους το οποίο εκτελούσε την πτήση MH17 να οφείλεται σε πλήγμα από πύραυλο.

EURONEWS

Το αεροσκάφος κατέπεσε σε περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας η οποία ελέγχεται από φιλορώσους αποσχιστές αντάρτες, οι οποίοι θεωρούνται από το μεγαλύτερο μέρος της διεθνούς κοινότητας ως οι πιθανότεροι αυτουργοί της κατάρριψης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή