ΥΠΑΝ: Προβληματισμός μετά την απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ για τις Κυριακές

Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014 12:20
UPD:13:17
FOSPHOTOS/Alexandros Katsis
A- A A+

Με σκεπτικισμό βλέπει το υπουργείο Ανάπτυξης την απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ για αναστολή του μέτρου της λειτουργίας καταστημάτων όλες τις Κυριακές.

«Δεν άκουσα καθόλου ευχάριστα την απόφαση», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, σημειώνοντας πάντως ότι πρόκειται για ενδιάμεση δικαστική απόφαση.

«Επιφυλάσσομαι να μελετήσω και αυτή την απόφαση για να εκφέρω μία γνώμη. Εάν με ρωτάτε εάν μας δυσκολεύει ή όχι, πρέπει να σας είμαι ειλικρινής, μας δυσκολεύει εξαιρετικά. Και θα ευχόμουνα να ήταν κάτι διαφορετικό», πρόσθεσε.

Ο κ. Δένδιας ανέφερε πως η αποτίμηση για το μέτρο θα ολοκληρωθεί στο τέλος του χρόνου, αν και όπως είπε, τα πρώτα στοιχεία είναι θετικά.

«Η σκέψη ήταν να κοιτάξουμε το τέλος του χρόνου, να μαζέψουμε όλα αυτά τα στοιχεία και να κάνουμε μια επανεκτίμηση εάν βοήθησε ή δεν βοήθησε. Και από εκεί και πέρα να συμφωνήσουμε με τους κοινωνικούς εταίρους τι πρέπει να κάνουμε, εάν πρέπει να το διευρύνουμε, να το περιορίσουμε, να το αφήσουμε, να δούμε τι θα κάνουμε. Τα πρώτα στοιχεία είναι θετικά», είπε.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) Αντώνης Μακρής δήλωσε στον Σκάι ότι «περιμένουμε τις διευκρινίσεις του υπουργείου Ανάπτυξης για να δούμε τι θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή με το άνοιγμα των καταστημάτων».

Την ικανοποίησή του για την απόφαση της Επιτροπής Αναστολών εξέφρασε στο μεταξύ ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς.

«Με μεγάλη ικανοποίηση ο εμπορικός κόσμος του Πειραιά δέχθηκε την απόφαση του ΣτΕ να μην εγκρίνει το μέτρο, ως ανούσιο και αβάσιμο, τόσο για τους καταστηματάρχες, όσο και για τους εργαζόμενους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος. Χαιρέτισε ακόμη το γεγονός ότι «το ΣτΕ έλαβε σοβαρά υπ’ όψη του τα στοιχεία και τις σχετικές μελέτες που κατέθεσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, σύμφωνα με τις οποίες η λειτουργία καταστημάτων κατά τις επτά Κυριακές δεν απέδωσε, ούτε ως προς την αύξηση του τζίρου των καταστημάτων, ούτε ως προς την απασχόληση, αναγνωρίζοντας παράλληλα το ανθρωπίνως αναγκαίο δικαίωμα των εμπόρων και εργαζομένων της ανάπαυσης για μια ημέρα».

«Θεωρούμε, την ανωτέρω απόφαση ως μια πρώτη νίκη και θέλουμε να πιστεύουμε, ότι και η τελική απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ το Νοέμβριο θα βασιστεί στα ίδια δεδομένα», κατέληξε ο ΕΣΠ.

naftemporiki.gr με πληροφορίες και από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή