Ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ο Πιστόριους

Αντιμέτωπος με κάθειρξη έως και 15 ετών
Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014 11:52
UPD:12:50
EPA/ALON SKUY / POOL
A- A A+

Ένοχο για ανθρωποκτονία εξ αμελείας έκρινε τον Όσκαρ Πιστόριους το δικαστήριο της Πρετόρια. Η συγκεκριμένη ετυμηγορία μπορεί να του επισύρει ποινή έως και 15 χρόνια κάθειρξης. 

Την Πέμπτη, η δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα έκρινε μεταξύ άλλων πως η πολιτική αγωγή δεν απέδειξε ότι ο κατηγορούμενος είναι ένοχος για φόνο εκ προμελέτης. 

Όπως είπε, ο Νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης ενήργησε υπερβολικά γρήγορα και έκανε υπερβολική χρήση βίας, κυρίως αμελώντας να καλέσει σε βοήθεια την ασφάλεια, αντί να πυροβολήσει εναντίον αυτού που πίστευε ότι ήταν ένας διαρρήκτης και σκοτώσει έτσι τη φίλη του το 2013. 

Υπενθυμίζεται ότι κατά την ακροαματική διαδικασία, που διήρκεσε έξι μήνες, ο αθλητής ισχυρίστηκε ότι σκότωσε τη Ρίβα Στέενκαμπ στις 14 Φεβρουαρίου 2013 από λάθος, θεωρώντας ότι στο μπάνιο του σπιτιού του βρισκόταν διαρρήκτης ο οποίος ενδεχομένως να απειλούσε τη ζωή του.

Οι πυροβολισμοί από το αυτοκίνητο και στο εστιατόριο

EURONEWS

 Η Νοτιοαφρικανή δικαστής απάλλαξε τον παραολυμπιονίκη από την κατηγορία που αφορούσε περιστατικό κατά το οποίο ο 26χρονος φέρεται να πυροβόλησε στον αέρα από την ανοικτή οροφή αυτοκινήτου εν κινήσει.

Ανακοίνωσε ωστόσο την ενοχή του για το περιστατικό με τον πυροβολισμό σε εστιατόριο, κρίνοντας ότι ο αθλητής παραβίασε τον νόμο.

Στη μαραθώνια ανάγνωση του σκεπτικού της απόφασης η δικαστής είχε υπογραμμίσει ότι δεν αποδείχθηκε η προμελέτη στο έγκλημα με θύμα την φίλη του.

H ποινή αναμένεται να ανακοινωθεί σε επόμενη φάση.

SKY NEWS

Μένει να διευκρινιστεί αν μέχρι τότε ο κ. Πιστόριους θα αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση.

Κατά την εμφάνισή του στο δικαστήριο, ο αθλητής παρέμεινε απαθής και καθόταν με σταυρωμένα τα χέρια του.

Οι εισαγγελικές αρχές της Νότιας Αφρικής δήλωσαν «απογοητευμένες» από την ετυμηγορία της δικαστού, ενώ τόνισαν ότι θα εξετάσουν το κατά πόσον θα υποβάλουν έφεση.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή