Α. Λοβέρδος: Δεν αφήσαμε σχολεία κλειστά, συνεχίζεται η τοποθέτηση αναπληρωτών

Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014 21:07
UPD:21:09
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας

Ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος (2Α) μιλάει στους μαθητές κατά την διάρκεια του Αγιασμού για την νέα σχολική χρονιά στη Χάλκη.

A- A A+

«Δεν είμαι σε ευχάριστη θέση αλλά έχω ικανοποίηση ότι δεν αφήσαμε σχολεία κλειστά» δήλωσε στη naftemporiki.gr ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος από τη Χάλκη όπου βρέθηκε στο πλαίσιο της περιοδείας του στα ακριτικά νησιά με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ο υπουργός ανέφερε ότι «βρήκαμε τα χρήματα για 16.000 αναπληρωτές. Έχουμε άλλους 10.000 που θα τοποθετηθούν από την άλλη εβδομάδα και θα πάρουν θέση τις επόμενες εβδομάδες μέσα στο Σεπτέμβριο. Το πρώτο κύμα ξεκινά την Τετάρτη. Επιπλέον 1.000 αναπληρωτές θα καλύπτουν κενά που θα παρουσιάζονται».

Αναφερόμενος ειδικότερα στο ζήτημα των ακριτικών νησιών εξήγησε ότι «υπήρχαν πέρυσι πάρα πολλά κενά και εμέναν κλειστά τα σχολεία έως το Φεβρουάριο». Για το λόγο αυτό ψηφίστηκε και τροπολογία προκειμένου να δίνονται στους καθηγητές των ακριτικών νησιών διπλάσια μόρια, όπως είπε.

Απαντώντας στις ενώσεις των δασκάλων και καθηγητών σχετικά με τις ελλείψεις, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι «έπρεπε να είχαμε ακόμα 9-12.000 αναπληρωτές αυτό η κρίση δεν το επιτρέπει. Δεν έχουμε διαφωνία ως προς τους αριθμούς αλλά ως προς τη δυνατότητα».

Ο ίδιος ανέφερε, ότι «θα παρακολουθώ τις επόμενες ημέρες που υπάρχει κενό και θα στέλνουμε καθηγητές. Δεν είμαι σε ευχάριστη θέση αλλά έχω ικανοποίηση ότι δεν αφήσαμε τα σχολεία κλειστά».

NAFTEMPORIKI.GR

Απ' την πλευρά του, ο Δήμαρχος Χάλκης Μιχάλης Πατρός σημείωσε στρεφόμενος προς τον υπουργό: «Ό,τι μας είπατε πριν από 40 ημέρες το υλοποιείται σήμερα».

Ο υπουργός Παιδείας, μάλιστα, είχε την ευκαιρία να περάσει χρόνο με τα παιδιά του σχολείο παίζοντας μπάσκετ. Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο σχολείο της Χάλκης παρακολουθούν μαθήματα περίπου 46 παιδιά σχεδόν τα μισά είναι παιδιά οικονομικών μεταναστών.

Σημειώνεται ότι, σήμερα Πέμπτη άνοιξε τις πύλες του και το πρώτο δωρεάν on line οικουμενικό σχολείο το οποίο εξασφαλίζει πρόσβαση σε 10.000 βίντεο - μαθήματα με θεωρία, δραστηριότητες, ασκήσεις και τον on - line δάσκαλο στο σπίτι.

Το Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά», που μέχρι σήμερα έχει δεχθεί πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέψεις στην ιστοσελίδα του, www.arnos.gr, διευρύνει τους ορίζοντές του, παρέχοντας ελεύθερη πρόσβαση σε περισσότερα από 10.000 μαθήματα με διδασκαλία σε βίντεο (Μαθηματικά, Γλώσσα, Ιστορία, Φυσικά και Γεωγραφία), για όλες τις τάξεις του δημοτικού σχολείου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΉΣ ΣΑΐΤΑΣ

Ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος παίζει μπάσκετ με μαθητές κατά την διάρκεια του αγιασμού για την νέα σχολική χρονιά στη Χάλκη.

Εφαρμόζοντας νέες τεχνολογίες και καινοτόμες διδακτικές μεθόδους, όπως το μοντέλο της Ανεστραμμένης Τάξης (Flipped Classroom), το πρώτο δωρεάν e-Δημοτικό Σχολείο δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να βιώσουν την εκπαιδευτική εμπειρία σαν να βρίσκονται στο σχολείο. 

Από την άλλη πλευρά, μέσω του διαδικτυακού δημοτικού σχολείου, «οι γονείς ανακαλύπτουν έναν πολύτιμο σύμμαχο στην καθημερινή μελέτη και προετοιμασία των παιδιών τους, χωρίς να επιβαρύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό» όπως αναφέρεται. 

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΓΚΑΒΕΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή