Επεισόδιο μεταξύ ιαπωνικής ακταιωρού και νοτιοκορεατικού αλιευτικού

Δευτέρα, 24 Μαΐου 2004 10:31
A- A A+

Περιπολικό της ιαπωνικής ακτοφυλακής έριξε περίπου 20 βομβίδες δακρυγόνων εναντίον αλιευτικού σκάφους από τη Νότια Κορέα, το οποίο είχε εισέλθει στα ιαπωνικά χωρικά ύδατα, τραυματίζοντας ένα από τα μέλη του πληρώματος, όπως ανακοινώθηκε από την ακτοφυλακή στο Τόκιο.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της ιαπωνικής ακτοφυλακής, το νοτιοκορεατικό σκάφος ψάρευε μέσα στην ζώνη αποκλειστικής οικονομικής εκμετάλλευσης της Ιαπωνίας, κοντά στο νησί Τσουσίμα, το οποίο βρίσκεται μόλις 30 μίλια νοτίως της νοτιοκορεατικής πόλης Πουσάν.

Η ιαπωνική ακταιωρός έδωσε κατ` επανάληψη εντολή στο αλιευτικό να σταματήσει, αλλά το πλήρωμα δεν υπάκουσε και τότε έβαλε εναντίον του με βομβίδες δακρυγόνων.

Το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας, Yonhap, μεταδίδει πως ο καπετάνιος του αλιευτικού χτυπήθηκε στο κεφάλι από θραύσματα των βομβίδων και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στη Νότια Κορέα, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Οι Ιάπωνες υποστηρίζουν ότι οι βομβίδες έπεσαν καθώς το νοτιοκορεατικό σκάφος έπλεε σε ιαπωνικά χωρικά ύδατα, ή στην ουδέτερη ζώνη και όχι στα ύδατα της Νότιας Κορέας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή