Δ. Στρατούλης: Διάψευση του πρωθυπουργού για τα περί μείωσης της ανεργίας

Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014 16:35
UPD:16:36
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης. 

A- A A+

Για πλήρη διάψευση των ισχυρισμών του πρωθυπουργού που με την ομιλία του στη ΔΕΘ αναφέρθηκε σε αύξηση των προσλήψεων έναντι των απολύσεων και έναρξης της μείωσης της ανεργίας στη χώρα μας έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης σχολιάζοντας τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τα ποσοστά ανεργίας του Ιουνίου που διαμορφώθηκαν στο 27%.

«Η διατήρηση των ποσοστών της ανεργίας σε εφιαλτικά για την κοινωνία και την οικονομία επίπεδα και μάλιστα εν μέσω τουριστικής περιόδου που παραδοσιακά αυξάνεται η εποχική απασχόληση - διαψεύδει πλήρως τους πρόσφατους, προκλητικούς προς τους ανέργους και τι οικογένειες τους, ισχυρισμούς του Υπουργού Εργασίας και κυρίως του Πρωθυπουργού με την ομιλία του στη ΔΕΘ περί δήθεν αύξησης των προσλήψεων έναντι των απολύσεων και κατά συνέπεια έναρξης μείωσης της ανεργίας στη χώρα μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, όπως προέβλεψε ο κ. Στρατούλης «η συνέχιση και η σκλήρυνση, από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, των μνημονιακών πολιτικών θα διατηρήσει την ανεργία στα ίδια δυσθεώρητα επίπεδα και θα την αυξήσει ακόμα περισσότερο. Το διπλάσιο ποσοστό της ανεργίας των νέων τούς οδηγεί όχι μόνο στην ξενιτιά για αναζήτηση εργασίας, αλλά κυριολεκτικά σε οικονομική και κοινωνική γενοκτονία και αυτό αποτελεί ντροπή και αίσχος για την σημερινή μνημονιακή κυβέρνηση, τις αμέσως προηγούμενες και την τρόικα».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή