Συρία - Γκολάν: Στα χέρια του ΟΗΕ οι όμηροι των ισλαμιστών ανταρτών κυανόκρανοι

Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014 15:44
UPD:18:01
Reuters/REUTERS TV

Δύο μέλη του Μετώπου Αλ Νούσρα μιλούν μπροστά από κυανόκρανους των Ηνωμένων Εθνών, σε άγνωστη τοποθεσία. Μέλη του Μετώπου Αλ Νούσρα συνέλαβαν τους Φιτζιανούς άνδρες του ΟΗΕ τον περασμένο μήνα κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ Σύρων ανταρτών και συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη μεταξύ συριακών συνόρων και κατεχόμενων από το Ισραήλ συριακών εδαφών.

A- A A+

Οι 45 κυανόκρανοι των Ηνωμένων Εθνών από τα Νησιά Φίτζι, τους οποίους είχε συλλάβει ως ομήρους ισλαμιστική ανταρτική ομάδα με δεσμούς με την Αλ Κάιντα στα συριακά υψώματα του Γκολάν απελευθερώθηκαν, ανακοίνωσε επισήμως ο ΟΗΕ.

Σύμφωνα με σχετική δήλωση του οργανισμού, παραδόθηκαν στην Δύναμη Παρατήρησης της Απεμπλοκής του ΟΗΕ στις 2.30 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος και Συρίας.

Όλοι οι κυανόκρανοι ήταν σε καλή κατάσταση.

EURONEWS

Μέλη του Μετώπου Αλ Νούσρα συνέλαβαν τους Φιτζιανούς άνδρες του ΟΗΕ τον περασμένο μήνα κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ Σύρων ανταρτών και συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη μεταξύ συριακών συνόρων και κατεχόμενων από το Ισραήλ συριακών εδαφών.

Οι κυανόκρανοι εισήλθαν, μετά την απελευθέρωσή τους, στο έδαφος που ελέγχεται από το Ισραήλ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή