«Όχι» στην αξιολόγηση λένε οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ

Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014 12:45
UPD:14:18
NAFTEMPORIKI.GR
A- A A+

Στο κέντρο της Αθήνας διαδηλώνουν σήμερα εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αξιολόγηση και τον έλεγχο μετατροπής συμβάσεων από ορισμένου χρόνου ή έργου σε αορίστου χρόνου.

Στις 12 το μεσημέρι συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπου διαδήλωσαν για περίπου δύο ώρες, ενώ μετά πραγματοποίησαν πορεία προς το κτήριο του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ), στην λεωφόρο Συγγρού, έξω από το οποίο παραμένουν.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, που πραγματοποιεί πανελλαδική στάση εργασίας, έχει διαμηνύσει ότι οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ «θα αποτρέψουν τον επανέλεγχο-φερετζέ με όλες τους τις δυνάμεις», υποστηρίζοντας ότι η διαδικασία «θα αποτελέσει τη μόνιμη δεξαμενή υπό απόλυση εργαζομένων».

Την ίδια ώρα, με ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συνεχίσουν την απεργία – αποχή από κάθε διαδικασία που σχετίζεται με την αξιολόγηση και τον «προσχηματικό», όπως καταγγέλλει, έλεγχο της μετατροπής συμβάσεων.

NAFTEMPORIKI.GR

Μιλώντας νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκης, υπεραμύνθηκε για μία ακόμη φορά της αξιολόγησης στο Δημόσιο, τονίζοντας ότι η διαδικασία δεν εφαρμόστηκε στο παρελθόν «γιατί κάποιοι βολεύτηκαν». «Το πολιτικό σύστημα και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις κρύφτηκαν πίσω από την αποδοχή της μετριότητας (…) Έπαιρναν όλοι άριστα, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι πολλοί έκαναν «τα στραβά μάτια» σε παρατυπίες.

NAFTEMPORIKI.GR

Με αφορμή μάλιστα τη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης παρατήρησε ότι «υπάρχουν και σήμερα ακόμη προστάτες ενός αμαρτωλού παρελθόντος και στα κόμματα και στις συνδικαλιστικές οργανώσεις».

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή