Κέρι: Δεν θα παρακολουθούμε άπραγοι την ενδυνάμωση του Ισλαμικού Κράτους

Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014 17:33
UPD:18:13
REUTERS/Brendan Smialowski

«Όλοι έχουμε συμφέρον στην υποστήριξη  της νέας κυβέρνησης του Ιράκ σε αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη περίσταση», τόνισε ο Τζον Κέρι.

A- A A+

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε την Τετάρτη ότι η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να παρακολουθεί άπραγη την ενδυνάμωση του Ισλαμικού Κράτους, ενώ αναγνώρισε το Ιράκ ως σύμμαχο - κλειδί των ΗΠΑ ενάντια στην τζιχαντιστική αυτή οργάνωση.

«Όλοι έχουμε συμφέρον στην υποστήριξη  της νέας κυβέρνησης του Ιράκ σε αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη περίσταση», τόνισε ο Τζον Κέρι.

«Η συμμαχία που βρίσκεται στην καρδιά της παγκόσμιας στρατηγικής μας σας διαβεβαιώ ότι θα συνεχίσει να μεγαλώνει και να βαθαίνει όσο περνά ο καιρός», προσθεσε.

EURONEWS

«Κι αυτό γιατί οι ΗΠΑ και ο υπόλοιπος κόσμος απλώς δεν είναι διατεθειμένοι να παραμείνουν άπραγοι ενώ το κακό του Ισλαμικού Κράτους θα εξαπλώνεται», κατέληξε.

Ο κ. Κέρι δήλωσε αργότερα στους δημοσιογράφους ότι ο λόγος του Μπαράκ Ομπάμα, το βράδυ της Τετάρτης, σχετικά με το Ισλαμικό Κράτος, θα περιλαμβάνει έναν απολύτως ξεκάθαρο σχεδιασμό μάχης κατά των τζιχαντιστών.

NAFTEMPORIKI.GR

«Όταν όλος ο πλανήτης ακούσει τον πρόεδρο Ομπάμα το βράδυ, θα έχει πλήρη εικόνα του σχεδιασμού μιας ευρείας στρατηγικής για την ανάσχεση του Ισλαμικού Κράτους», τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε εξάλλου ότι ο κ. Ομπάμα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Αμπντάλα, εν όψει και του διαγγέλματός του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή