ΕΣΡ: Διακοπή λειτουργίας ρ/σ, πρόστιμο και συστάσεις

Τρίτη, 25 Μαΐου 2004 19:15
A- A A+

Το ΕΣΡ στη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε την οριστική διακοπή λειτουργίας των ραδιοσταθμών Super FM Θεσσαλονίκης, Nostos FM Radio Εύβοιας και Ράδιο Ενέργεια Κορινθίας. Επέβαλε πρόστιμο 30.000 ευρώ στο Κανάλι 10 για τηλεπαιχνίδια με 090, και έκανε σύσταση σε Alter, Antenna και Mega για τη μη τήρηση της πολιτικής πολυφωνίας στα δελτία ειδήσεων, από 24 - 30 Απριλίου.

Επίσης, το ΕΣΡ κάλεσε σε απολογία το Δήμο Αθηναίων για χρήση δεύτερης συχνότητας και «παράνομου ραδιοσταθμού». Πρόκειται για το Ολυμπιακό Ραδιόφωνο στους 104,4.

Το μέλος του ΕΣΡ, Ροδόλφος Μορώνης, δήλωσε ότι η απόφαση του Συμβουλίου για τις τηλεοπτικές άδειες http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/05/20/912699.htm , θα εξαρτηθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο σήμερα θα συζητήσει την προσφυγή του σταθμού MAD, σύμφωνα με την οποία, η προκήρυξη του διαγωνισμού ευνοεί τους σταθμούς γενικής στόχευσης σε αντίθεση με τους εξειδικευμένους.

Ο τηλεοπτικός σταθμός MAD TV διεκδικεί μία από τις έξι άδειες εθνικής εμβέλειας, συμμετέχοντας στην υπό εξέλιξη διαγωνιστική διαδικασία, ενώ διεκδικεί και άδεια περιφερειακής εμβέλειας.

Προτεινόμενα για εσάς