Μουντομπάσκετ 2014: Έρευνα από τη FIBA για την ήττα της Αυστραλίας

Δευτέρα, 08 Σεπτεμβρίου 2014 22:18
UPD:22:23
EPA/JUAN CARLOS HIDALGO

«Η Αυστραλία είναι ύποπτη για το ότι έχασε τον αγώνα, προκειμένου να αποφύγει να συναντήσει τις ΗΠΑ πριν τους ημιτελικούς» αναφέρει η ανακοίνωση της FIBA.

A- A A+

Τη διενέργεια έρευνας για ενδεχόμενη σκοπιμότητα στην ήττα της Αυστραλίας από την Αγκόλα, στο Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας, αποφάσισε η FIBA.

Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά και οφείλεται κατά κύριο λόγο στις αντιδράσεις, κυρίως από τους Σλοβένους, μετά την ήττα των «καγκουρό» με 91-83 από την αφρικανική ομάδα στην τελευταία αγωνιστική του 4ου ομίλου.

Η διεθνής συνομοσπονδία ανακοίνωσε ότι ξεκινά πειθαρχική έρευνα για το θέμα. «Η συμπεριφορά της Αυστραλίας στη διάρκεια του εν λόγω αγώνα προκάλεσε τεράστια απογοήτευση στους ειδικούς και τους φιλάθλους του μπάσκετ. Η Αυστραλία είναι ύποπτη για το ότι έχασε τον αγώνα, προκειμένου να αποφύγει να συναντήσει τις ΗΠΑ πριν τους ημιτελικούς» αναφέρει η ανακοίνωση της FIBA.

Με την ήττα της και σε συνδυασμό με τη νίκη της Λιθουανίας επί της Σλοβενίας η Αυστραλία τερμάτισε τρίτη στον 4ο όμιλο και πέτυχε αυτό που ήθελε, μόνο που χθες ηττήθηκε στη φάση των «16» από την Τουρκία και έμεινε εκτός προημιτελικών. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις