Die Presse: Υπό διεθνή πίεση ο Σαμαράς

Δευτέρα, 08 Σεπτεμβρίου 2014 17:02
UPD:17:03
Eurokinissi/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

«Ο Σαμαράς υπόσχεται φοροελαφρύνεις» είναι ο τίτλος του σημερινού δημοσιεύματος της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt που αναφέρεται στις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

A- A A+

Εκτιμήσεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας καθώς και αξιολόγηση των δηλώσεων Σαμαρά για φοροελαφρύνσεις δημοσιεύουν σήμερα ο γερμανικός και ο αυστριακός Τύπος. 

«Θα καταφέρει η Ελλάδα την αλλαγή;» είναι ο τίτλος, με τον οποίο επιγράφει άρθρο της η αυστριακή Die Presse. «Ο Σαμαράς βρίσκεται κάτω από διεθνή πίεση. Οι δανειστές – η τρόικα – πρέπει να εγκρίνουν τις φοροελαφρύνσεις», γράφει η εφημερίδα.

Μεταξύ άλλων σημειώνει πως στις συνομιλίες με την τρόικα στις αρχές Σεπτεμβρίου η Αθήνα έκανε σαφές ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι μπορούν να επιτευχθούν μόνο με παράλληλη οικονομική ανάπτυξη. «Γεγονός είναι ότι οι εντολές της τρόικας για μέτρα λιτότητας και το πακέτο βοήθειας των 240 δις ευρώ πολύ λίγο βοήθησαν. Η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει ένα βουνό από χρέη ύψους 320 δις ποσό στο οποίο αντιστοιχεί στο 180% του ΑΕΠ.»

«Ο Σαμαράς υπόσχεται φοροελαφρύνεις» είναι ο τίτλος του σημερινού δημοσιεύματος της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt που αναφέρεται στις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Η εφημερίδα σχολιάζει: «Για τον Σαμαρά οι φοροελαφρύνσεις είναι θέμα πολιτικής επιβίωσης. Το Φεβρουάριο η Βουλή θα πρέπει να εκλέξει νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Για το λόγο αυτό ο Σαμαράς χρειάζεται ψήφους της αντιπολίτευσης. Εάν αποτύχει η εκλογή νέου Προέδρου θα γίνουν πρόωρες εκλογές. Θα μπορούσε τότε το ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ να έρθει στην εξουσία. Ο Σαμαράς απειλούσε ότι με τον τρόπο αυτό ‘η χώρα θα βυθιζόταν στο χάος’».

Τέλος, η Welt του Βερολίνου αναφέρει στις οικονομικές της σελίδες ότι «η οικονομία της Ελλάδας γνωρίζει ανάπτυξη το τρίτο τρίμηνο». Η Welt γράφει: «Σύμφωνα με την κυβέρνηση η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ξεπεράσει την κρίση. 'Ελπίζουμε ότι το τρίτο τρίμηνο θα δούμε την πρώτη φάση μια μικρής ανάπτυξης' ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης. Ένα θετικό πρόσημο για τους μήνες Ιούλιο μέχρι Σεπτέμβριο θα αποτελούσε την πρώτη φορά που σημειώνεται ανάπτυξη από την έναρξη της ύφεσης το 2008».

Πηγή: Deutsche Welle
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή