Αντιδράσεις στη Γερμανία για τις δηλώσεις Πλατινί

Δευτέρα, 08 Σεπτεμβρίου 2014 14:48
UPD:14:56
REUTERS/VALENTIN FLAURAUD
A- A A+

Η έμμεση τοποθέτηση του Μισέλ Πλατινί ότι οι διεθνείς ποδοσφαιριστές δεν έχουν το δικαίωμα να αρνούνται τη συμμετοχή στις Εθνικές ομάδες των χωρών τους, με αφορμή τις υποθέσεις των Φίλιπ Λαμ και Φρανκ Ριμπερί που μετά το Μουντιάλ ανακοίνωσαν την απόσυρσή τους, έφερε -όπως ήταν αναμενόμενο- τις πρώτες αντιδράσεις στη Γερμανία.

Ο πρόεδρος της UEFA δήλωσε σε συνέντευξή του προς την κυριακάτικη «Bild» ότι ο Ριμπερί θα τιμωρηθεί με αποκλεισμό τριών αγώνων από τις αναμετρήσεις της Μπάγερν Μονάχου αν αρνηθεί να ανταποκριθεί σε ενδεχόμενη πρόσκληση του Ντιντιέ Ντεσάμπ, υποστηρίζοντας πως ουδείς ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να αποφασίσει μόνος του να αποσυρθεί από την Εθνική ομάδα.

Σήμερα λοιπόν ήταν ο Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε που απάντησε μέσω της ίδιας εφημερίδας. «Όλα έχουν γίνει σύμφωνα με τη FIFA. Όπως ο Λαμ συζήτησε την αποχώρησή του με τον Γιόαχιμ Λεβ, ο Ριμπερί έκανε το ίδιο με τον Ντεσάμπ. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ξανακληθεί (στην εθνική Γαλλίας)» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Μπάγερν.

Δηλώσεις για το θέμα έκανε όμως και ο γενικός διευθυντής της Μπάγερ Λεβερκούζεν, Μίχαελ Σάντε, ο οποίος υπήρξε αρκούντως δηκτικός προς τον πρώτο παράγοντα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. «Δεν ζούμε σε δικτατορία. Κάθε ποδοσφαιριστής πρέπει να έχει το δικαίωμα να αποφασίζει αν επιθυμεί να παίξει για τη χώρα του ή όχι» είπε χαρακτηριστικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις