Νέος πρόεδρος του ΙΠΟΔΕ ο Θ. Τσουρούλας

Τετάρτη, 26 Μαΐου 2004 15:22
A- A A+

Τη δημιουργία πολυδύναμων διαπολιτισμικών εκπαιδευτικών κέντρων στις μεγάλες πόλεις της χώρας, προτείνει ο νέος πρόεδρος του Ινστιτούτου Παιδείας Ομογενών & Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, Θεόδωρος Τσουρούλας, ο οποίος προτάθηκε για τη θέση αυτή από την υπουργό Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων Μαριέττα Γιαννάκου.

Κατά τη διάρκεια ακρόασής του από τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Μορφωτικών υποθέσεων, ο κ. Τσουρούλας είπε ότι στα πολυδύναμα σχολεία θα φοιτούν παιδιά μεταναστών και ελληνόπουλα, οι εκπαιδευτικοί τους θα έχουν ειδική κατάρτιση, θα περιλαμβάνουν δίγλωσσα τμήματα, τμήματα υποδοχής και απογευματινά φροντιστηριακά τμήματα, καθώς και ομάδες συνεργασίας και επιμόρφωσης των αλλοδαπών γονέων.

Παρουσιάζοντας τον νέο πρόεδρο του ΙΠΟΔΕ, η κ. Γιαννάκου είπε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις προσπάθειες για πραγματική ενσωμάτωση των ξένων παιδιών, η οποία ωστόσο εξαρτάται και από την κοινωνική ενσωμάτωση των γονέων τους.

Η υπουργός Παιδείας σημείωσε επίσης ότι δεν υπάρχει καμία αντίρρηση για το αίτημα ξένων πρεσβειών, όπως της Αλβανίας και της Πολωνίας, να διδάσκονται τα παιδιά των μεταναστών τις γλώσσες τους, εφόσον κάτι τέτοιο γίνει όπως πράττει η χώρα μας για τους ελληνόπαιδες του εξωτερικού, με την αποστολή δασκάλων τους οποίους πληρώνει η ελληνική πολιτεία.

Υπέρ της τοποθέτησης του κ. Τσουρούλα τάχθηκαν οι βουλευτές της συμπολίτευσης, ενώ οι βουλευτές της αντιπολίτευσης ψήφισαν «λευκό».

Η ένσταση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ αφορούσε την επιλογή καθηγητή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αντί για πανεπιστημιακό στη θέση του προέδρου του ΙΠΟΔΕ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή