Formula 1: Θρίαμβος του Χάμιλτον στη Μόντσα

Κυριακή, 07 Σεπτεμβρίου 2014 16:51
UPD:17:07
REUTERS/MAX ROSSI
A- A A+

Σε θρίαμβο του Λιούις Χάμιλτον και της Mercedes μετατράπηκε το γκραν πρι της Μόντσα. Ο Βρετανός ήταν ο μεγάλος νικητής στο «ναό της ταχύτητας», ενώ ο ομόσταυλός του, Νίκο Ρόσμπεργκ τερμάτισε στην 2η θέση.

Ο 13ος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος εξελίχθηκε σε...υπόθεση της γερμανικής ομάδας, οι πιλότοι της οποίας έκαναν το 1-2, ενώ στο βάθρο ανέβηκε και ο Φελίπε Μάσα με Williams.

Για τον Βρετανό ήταν η 6η εφετινή του νίκη, την οποία, μάλιστα, πανηγύρισε ιδιαίτερα μετά τα όσα είχαν συμβεί στον αγώνα του Σπα (Βέλγιο). Αυτή την φορά ο Χάμιλτον εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ρόσμπεργκ και πέρασε πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού, αφήνοντας δεύτερο το Γερμανό, ο οποίος,πάντως, παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας των οδηγών.

Ο Ρόσμπεργκ εκμεταλλεύτηκε την κακή εκκίνηση του Χάμιλτον (pole position), ωστόσο, στον 28ο γύρο έχασε τα φρένα του, με αποτέλεσμα ο πρώην κάτοχος του τίτλου να περάσει πρώτος και να μείνει εκεί έως το τέλος του γκραν πρι της Ιταλίας.

Την ημέρα που ο ιδρυτής της Williams ανακοίνωσε την παραμονή των Φελίπε Μάσα και Βαλτέρι Μπότας στο δυναμικό της ομάδας και για το 2015, οι δύο πιλότοι φρόντισαν να κάνουν έναν εξαιρετικό αγώνα στη Μόντσα, με το Βραζιλιάνο να ανεβαίνει στο πόντιουμ και τον Φινλανδό να τερματίζει τέταρτος, ενώ στην 5η θέση βρέθηκε ο Ντανιέλ Ρικάρντο με Red Bull.

Μέσα στο «σπίτι» της η Ferrari απογοήτευσε παντελώς τους φανατικούς φίλους της. Ο Φερνάντο Αλόνσο εγκατέλειψε με μηχανικό πρόβλημα, ενώ ο Κίμι Ραϊκόνεν πήρε την 9η θέση.

Στη βαθμολογία των οδηγών ο Ρόσμπεργκ διατηρεί το προβάδισμα με 238 βαθμούς, ωστόσο, ο Χάμιλτον πλησίασε στους 216, ενώ ο Ρικιάρντο ανέβηκε στους 166.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις