Θεσσαλονίκη: Υψηλοί τόνοι κατά την εκλογή νέου προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου

Κυριακή, 07 Σεπτεμβρίου 2014 14:31
UPD:19:36
MotionTeam/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Ανέβηκαν οι τόνοι το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια των διεργασιών για την εκλογή του νέου προεδρείου, με αφορμή την παρουσία των εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής στον χώρο.

Ο επικεφαλής της παράταξης που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, στην τοποθέτησή του επανέλαβε τα περί εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης για τη Χρυσή Αυγή. «Θέλουμε ένα αναλογικό προεδρείο που να σέβεται το εκλογικό αποτέλεσμα. Σ΄αυτή την αντίληψη δεν περιλαμβάνεται η Χρυσή Αυγή», είπε.

Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Γιάννη Δελή, που ζήτησε την πολιτική απομόνωση της Χρυσής Αυγής, ενώ υπέρ της θέσης του κ. Μηταφίδη τάχθηκε και η επικεφαλής της παράταξης «Οικολογία - Αλληλεγγύη», Ελεάνα Ιωανίδου.

Απαντώντας, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής και δημοτικός σύμβουλος, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ανέφερε: «Δεν είναι εισαγγελείς για να βγάλουν πόρισμα τι είναι η Χρυσή Αυγή, που έχει εκλεγεί από εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες. Συγκεκριμένα, για τον δήμο Θεσσαλονίκης ως παράταξη με την Ελληνική Αυγή έχουμε αποσπάσει το 8%».

«Εμείς ασφαλώς επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα, δεν πρόκειται να στηρίξουμε κανέναν υποψήφιο για οποιονδήποτε θεσμικό ρόλο, διότι όλοι οι άνθρωποι που διατείνονται ότι είναι δημοκράτες βλέπετε με ποιες συμπεριφορές αντιμετωπίζουν εκλεγμένους αιρετούς συμβούλους», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, αφού ζήτησε από τον κ. Ματθαιόπουλο «να μην τσουβαλιάζει» τα θέματα, διεμήνυσε πως «η Δημοκρατία θα ισχύσει στο ακέραιο».

«Γιατί κοιτάτε εμένα; Εγώ είμαι το πρόβλημα;», αντέτεινε ο κ. Ματθαιόπουλος. «Για μένα, δεν είστε πρόβλημα» του απάντησε ο πρόεδρος.

Ακολούθησε ψηφοφορία για την εκλογή του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την οποία πρόεδρος επανεξελέγη ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος. Αντιπρόεδρος θα είναι ο Σωτήρης Κούβελας από την παράταξη «Εντάξει» του Σταύρου Καλαφάτη, ενώ γραμματέας εξελέγη η Γλυκερία Καλφακάκου από την παράταξη «Ανοιχτή Πόλη».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή