Ελαφρώς βελτιωμένη η υγεία του Αμερικανού γιατρού που προσβλήθηκε από τον Έμπολα

Κυριακή, 07 Σεπτεμβρίου 2014 08:50
UPD:08:55
REUTERS/MARIANA BAZO
A- A A+

Σημάδια βελτίωσης παρουσιάζει η κατάσταση υγείας του τρίτου Αμερικανού γιατρού που προσβλήθηκε από τον ιό του Έμπολα ενώ μετείχε σε ιεραποστολικό πρόγραμμα στη Λιβερία, ανακοίνωσε η σύζυγός του.

Ο δρ. Ρικ Σάκρα, 51 ετών, από τη Βοστόνη, μεταφέρθηκε την Παρασκευή από τη Λιβερία στο Ιατρικό Κέντρο της Νεμπράσκα, στην Όμαχα.

Η σύζυγος και ο 22χρονος γιος του βρίσκονται στη Νεμπράσκα και έχουν δει τον ασθενή, που νοσηλεύεται στην απομόνωση, μόνο μέσω βιντεοσύνδεσης, για περίπου 25 λεπτά. Ο γιατρός, είπε η Ντέμπι Σάκρα, δεν θυμάται πολλά πράγματα από το ταξίδι του από τη Λιβερία όμως η ίδια δήλωσε «ανακουφισμένη που ξαναείδε το πρόσωπό του και άκουσε τη φωνή του».

Ο Σάκρα προσβλήθηκε από Έμπολα ενώ εργαζόταν σε ένα νοσοκομείο της Λιβερίας για λογαριασμό της χριστιανικής οργάνωσης SIM USA που εδρεύει στη Βόρεια Καρολίνα.

EURONEWS

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η επιδημία του Έμπολα στη Δυτική Αφρική έχει σκοτώσει μέχρι στιγμής περισσότερους από 2.000 ανθρώπους σε σύνολο 4.000 που προσβλήθηκαν από τον ιό.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή