Λονδίνο: «Παράθυρο» για άρση των κυρώσεων κατά Ρωσίας σε περίπτωση κατάπαυσης του πυρός

Παρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 2014 12:36
REUTERS/SUZANNE PLUNKETT

«Το πιο λογικό είναι να προχωρήσουμε με το σχέδιο της επιβολής νέων κυρώσεων. Εάν στη συνέχεια υπάρξει κατάπαυση του πυρός, εάν υπογραφεί συμφωνία και τεθεί σε ισχύ, θα μπορούσαμε να εξετάσουμε την άρση των κυρώσεων», δήλωσε ο Χάμοντ.

A- A A+

Στο ενδεχόμενο άρσης των οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ, σε περίπτωση που υπάρξει πράγματι κατάπαυση του πυρός στην ανατολική Ουκρανία.

«Το πιο λογικό είναι να προχωρήσουμε με το σχέδιο της επιβολής νέων κυρώσεων. Εάν στη συνέχεια υπάρξει κατάπαυση του πυρός, εάν υπογραφεί συμφωνία και τεθεί σε ισχύ, θα μπορούσαμε να εξετάσουμε την άρση των κυρώσεων», δήλωσε στο BBC.

Πάντως, σύμφωνα με τον Χάμοντ, υπάρχει μεγάλη επιφυλακτικότητα ως προς την υλοποίηση, την εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός.

«Μπορούμε πάντα να τις άρουμε (τις κυρώσεις) στη συνέχεια. Προς το παρόν δεν θέλουμε να παρεκκλίνουμε στην αποφασιστικότητά μας να επιβάλουμε νέες κυρώσεις σε απάντηση της μεγάλης κλίμακας εισβολής των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία», πρόσθεσε.

EURONEWS

Εν τω μεταξύ συνομιλίες διεξάγονται σήμερα στο Μινσκ της Λευκορωσίας προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία. 

Η προαναγγελθείσα από χθες κατάπαυση του πυρός έγινε δεκτή με μεγάλη επιφυλακτικότητα από τους συμμάχους.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή