Β. Κικίλιας: Ασφάλεια και τάξη στη Θεσσαλονίκη, χωρίς υπερβολές

Πέμπτη, 04 Σεπτεμβρίου 2014 18:20
UPD:18:24
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

O υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας, κατά την επίσκεψή του στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

A- A A+

Την ανάγκη να επικρατήσει ασφάλεια και τάξη στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο που θα γίνουν τα εγκαίνια της 79ης ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, χωρίς υπερβολές και αστυνομοκρατία, υπογράμμισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος επισκέφθηκε διαδοχικά τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη.

Ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε από τον υπουργό στο πλαίσιο του εφικτού να μην αστυνομοκρατείται η πόλη, ώστε οι κάτοικοι και οι επισκέπτες να την απολαύσουν.

Απαντώντας ο κ. Κικίλιας σημείωσε: «Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας είναι η ασφάλεια και η τάξη για την πόλη, χωρίς να υπάρχουν υπερβολές. Αντιλαμβάνομαι ότι οι Θεσσαλονικείς δεν θέλουν μια αστυνομοκρατούμενη πόλη. Από την άλλη θέλουμε να προασπίσουμε την τάξη και την ασφάλεια. Άρα, τη χρυσή μεσότητα ψάχνουμε να βρούμε ανάμεσα στα δύο».

Σε ερώτηση για τις διαμαρτυρίες ενστόλων εν όψει της 79ης ΔΕΘ, ο υπουργός είπε ότι τα δικαιώματα όλων είναι σεβαστα, προσθέτοντας πως «είμαστε εδώ για να εφαρμόσουμε τον νόμο».

Στις συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, συζητήθηκαν η πάταξη του παραεμπορίου, η αποτελεσματικότερη αστυνόμευση σε δρόμους και γειτονιές και η καλύτερη αξιοποίηση των δημοτικών αστυνομικών.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι θέλει όσους περισσότερους αστυνομικούς γίνεται στους δρόμους γι αυτό μπορεί να γίνουν συγχωνεύσεις Αστυνομικών Τμημάτων, χωρίς αιφνιδιασμούς και μετά από συζήτηση.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή