Φ. Κουβέλης: Να αντιμετωπιστεί η υποχρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης

Πέμπτη, 04 Σεπτεμβρίου 2014 14:35
UPD:14:39
FOSPHOTOS/Panayiotis Tzamaros

Ο κ. Κουβέλης  (φωτ. αρχείου) σημείωσε ότι άμεσα πρέπει να αντιμετωπιστούν και τα ζητήματα των συντελεστών της εκπαίδευσης, που είναι οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί.

A- A A+

Την ανάγκη αντιμετώπισης του «μεγάλου προβλήματος της υποχρηματοδότησης της δημόσιας εκπαίδευσης» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, ο οποίο συναντήθηκε με τον πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΜΕ.

Ο κ. Κουβέλης σημείωσε ακόμη ότι άμεσα πρέπει να αντιμετωπιστούν και τα ζητήματα των συντελεστών της εκπαίδευσης, που είναι οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί.

Όπως είπε, ανοίγουν τα σχολεία με πάρα πολλά κενά αναφορικά με καθηγητές, τα οποία πρέπει να καλυφθούν άμεσα και να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της εκπαίδευσης, όπως, επίσης, πρέπει να προωθηθεί η άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικών, με το δεδομένο ότι έχουμε αθρόες συνταξιοδοτήσεις και τα κενά εξακολουθούν να είναι μεγάλα.

«Αυτά τα κενά είναι που διαμορφώνουν συνθήκες υποχώρησης του επιπέδου του περιεχομένου και της ποιότητας της παιδείας» κατέληξε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή