Μουσική «Αρμένικη βίζιτα» από τον Φοίβο Δεληβοριά

Στον Κήπο του Μεγάρου, την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου
Πέμπτη, 04 Σεπτεμβρίου 2014 10:15
A- A A+

Αντίθετος στη λογική «ακούω - χειροκροτάω - δυο ανκόρ - τελειώσαμε», ο Φοίβος Δεληβοριάς κάνει μια μουσική «Αρμένικη βίζιτα», με μια χορταστική συναυλία στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ.

Σε μια βραδιά μακράς διάρκειας, ο Φοίβος Δεληβοριάς, παρέα με το συγκρότημά του, θα πει κομμάτια από την προσωπική του δισκογραφία, αλλά και τραγούδια δημιουργών που αγαπάει ιδιαίτερα, μέχρι η «Αρμένικη βίζιτά» του να κλείσει τον κύκλο της ως γκάρντεν πάρτι, ως κοντσέρτο ανάμεσα στις ακακίες, ως τελευταία λέξη του καλοκαιριού που θα τη βρει το ξημέρωμα.

Κι ενώ η ασύμφωνη ορχήστρα του θα δίνει νέο ήχο σε αγαπημένα τραγούδια μέσα από διασκευές, ο Φοίβος Δεληβοριάς δηλώνει αποφασισμένος να μην κατέβει από τη σκηνή «αν δεν ξαναγεννηθεί ό,τι παλιό, αν δεν παρουσιαστεί ό,τι καινούργιο, αν δεν γεμίσει με φωνές ό,τι ερημώθηκε και αν δεν σταλεί μια “υβρεοπομπή” στους παραλήπτες που την αξίζουν!».

Αυτοσαρκασμός και «τραγουδαφήγηση»

«Τραγουδαφήγηση», αυτοσαρκασμός και πειραματική διάθεση είναι η ουσία των συναυλιών και των μουσικοθεατρικών παραστάσεων, που δίνει από το 1990 ο τραγουδοποιός Φοίβος Δεληβοριάς σε μουσικές σκηνές, θέατρα και αίθρια Πανεπιστημίων. Το 1989, έβγαλε στον Σείριο του Μάνου Χατζιδάκι τον πρώτο του προσωπικό δίσκο, την «Παρέλαση». Ακολούθησαν πέντε συλλογές τραγουδιών, με πιο πρόσφατη τον «Αόρατο άνθρωπο».  Έχει γράψει μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο και αρθρογραφεί τακτικά στο ηλεκτρονικό περιοδικό Popaganda.

Συντελεστές

Σωτήρης Ντούβας (τύμπανα), Κωστής Χριστοδούλου (πλήκτρα), Κώστας Παντέλης (κιθάρες), Σταμάτης Σταματάκης (μπάσο).

Πληροφορίες
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών -  Κήπος: Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αμπελόκηποι - Αθήνα, τηλ.: 210 7282333. Τιμές εισιτηρίων: προπώληση: 10 ευρώ, κατά την είσοδο στη συναυλία: 12 ευρώ.

naftemporiki.gr
 

Προτεινόμενα για εσάς