Π. Ρήγας: Πλάκα κομματικών χούλιγκαν οι χθεσινές αποδοκιμασίες

Τρίτη, 02 Σεπτεμβρίου 2014 08:49
UPD:11:01
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αναφερόμενος σε όσους προκάλεσαν τις αποδοκιμασίες ο κ. Ρήγας τους χαρακτήρισε «ανεγκέφαλους». Όπως είπε, «δεν ήταν πάνω από 100 άτομα τα οποία μπορείς πολύ εύκολα να μαζέψεις όταν θέλεις να δημιουργήσεις θόρυβο» (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Για «θλιβερή εικόνα» έκανε λόγο ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας, σχολιάζοντας τα συνθήματα και τις αποδοκιμασίες σε βάρος του Ευάγγελου Βενιζέλου κατά τη χθεσινή εκδήλωση του Ιδρύματος Ανδρέα Γ. Παπανδρέου στο Ζάππειο για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του Κινήματος.

«Χθες είδαμε μια πλάκα κομματικών χούλιγκαν να δημιουργούν μία ατμόσφαιρα που δεν τιμά κανέναν και δεν βάζει καμία παρακαταθήκη για το μέλλον», δήλωσε ο κ. Ρήγας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. «Πρόκειται για τους τελευταίους σπασμούς μιας κομματικής συμπεριφοράς που επιβάλλεται να πάει στο παρελθόν», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος σε όσους προκάλεσαν τις αποδοκιμασίες ο κ. Ρήγας τους χαρακτήρισε «ανεγκέφαλους». Όπως είπε, «δεν ήταν πάνω από 100 άτομα τα οποία μπορείς πολύ εύκολα να μαζέψεις όταν θέλεις να δημιουργήσεις θόρυβο».

Ερωτηθείς εάν οι χθεσινές αντιδράσεις ήταν υποκινούμενες από τον Γ. Παπανδρέου, ο κ. Ρήγας υποστήριξε ότι το πολιτικό μέγεθος του πρώην πρωθυπουργού «δεν έχει να κάνει με αυτού του είδους τις αντιδράσεις», οι οποίες «δεν αφορούν την ελληνική κοινωνία και δεν βοηθούν την προσπάθεια που γίνεται στη χώρα». «Δεν δέχομαι ότι με αυτόν τον τρόπο κάποιοι προσπαθούν να κρατηθούν στην επιφάνεια [...] Δεν θέλω να πιστεύω πως αυτός είναι ο χώρος στήριξης του Γιώργου Παπανδρέου», συμπλήρωσε.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υπουργός Παιδείας, Ανδ. Λοβέρδος, με δηλώσεις του στον ίδιο σταθμό. «Δεν νομίζω ότι εκφράζει κανέναν αυτός ο τρόπος αποδοκιμασίας», σχολίασε προσθέτοντας ότι «μικρή ομάδα ήταν αυτή που αποδοκίμασε τον κ. Βενιζέλο». «Ο περισσότερος κόσμος δεν αποδοκίμαζε, ήταν εκεί για να δείξει ότι η χώρα έχει ανάγκη τη δημοκρατική παράταξη», παρατήρησε.

«Η δημοκρατική παράταξη έχει προσφέρει πολλά,  αυτή τη στιγμή είναι παράγοντας σταθερότητας , αύριο στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για τα 40 του χρόνια, που δεν είναι 40 χρόνια κρίσης , είναι 40 χρόνια μεγάλης προσφοράς, όλα αυτά θα πάνε πίσω», τόνισε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή