Σομαλία: Στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ κατά της αλ-Σαμπάαμπ

Τρίτη, 02 Σεπτεμβρίου 2014 06:10
UPD:06:58
REUTERS/FEISAL OMAR
A- A A+

Σε στρατιωτική επιχείρηση στη Σομαλία κατά των ισλαμιστών της οργάνωσης αλ-Σαμπάαμπ προχώρησαν οι αμερικανικές δυνάμεις τη Δευτέρα, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, αντιναύαρχος Τζον Κίρμπι. «Βρισκόμαστε τώρα στη διαδικασία αξιολόγησης των αποτελεσμάτων της επιχείρησης και θα δώσουμε περισσότερες πληροφορίες, όταν έρθει η ώρα» ανέφερε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, χωρίς να πει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου έγινε μία ημέρα μετά την επίθεση από τους αντάρτες της οργάνωσης αλ Σαμπάαμπ στην έδρα των μυστικών υπηρεσιών της Σομαλίας στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου. Η αστυνομία και οι δυνάμεις ασφαλείας απέκρουσαν την επίθεση, σκοτώνοντας επτά ισλαμιστές. Τρία μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και ένας πολίτης σκοτώθηκαν, σύμφωνα με ανακοίνωση του τοπικού υπουργείου Εσωτερικών.

EURONEWS

Οι ισλαμιστές της αλ-Σαμπάαμπ πραγματοποίησαν πρόσφατα και άλλες ανάλογες ενέργειες στο Μογκαντίσου, ιδιαίτερα εναντίον του οικιστικού συγκροτήματος όπου στεγάζεται η προεδρία της Σομαλίας αλλά και κατά του κτηρίου που βρίσκεται το εθνικό κοινοβούλιο. Εξαπολύουν επίσης τακτικά επιθέσεις εναντίον των χωρών που συμμετέχουν στην Αφρικανική Ένωση και ιιδίως κατά της γειτονικής Κένυας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή