Τηλεμαχία «τεσσάρων» προκρίνει η κυβέρνηση

Δεν κατέληξαν σε συμφωνία για debate Καραμανλή - Παπανδρέου
Παρασκευή, 28 Μαΐου 2004 16:25
UPD:18:22

A- A A+

ΑΡΧΙΣΕ η αντίστροφη μέτρηση για τις ευρωεκλογές. Σήμερα το ενδιαφέρον μονοπώλησε το θέμα της τηλεοπτικής αναμέτρησης των πολιτικών αρχηγών, καθώς κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση δεν κατέληξαν σε συμφωνία για debate Καραμανλή - Παπανδρέου.

«Είχαμε επισημάνσεις από τα κόμματα της Αριστεράς που κινούνται κατά της λογικής του δικομματισμού», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος, που συναντήθηκε με τον εκπρόσωπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Σ. Βούγια και με αντιπροσωπεία του Συνασπισμού.

Την Τρίτη το μεσημέρι θα συναντηθούν οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων για τις λεπτομέρειες της τηλεμαχίας.

Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση δεν υποστηρίζει τη λογική του αποκλεισμού, επιθυμεί ισότιμο διάλογο, γι' αυτό και προτείνει μία ή δύο συζητήσεις μεταξύ όλων των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Από την πλευρά του, ο κ. Βούγιας κατηγόρησε την κυβέρνηση για στροφή 180 μοιρών, και υπαναχώρηση.

Η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, επισήμανε ότι «15 μέρες πριν τις εκλογές δεν έχει γίνει γνωστό αν θα γίνει τελικά debate. Να γίνουν μία και δύο και τρεις συζητήσεις, αλλά με όλους μαζί».

Μάλιστα τάχθηκε υπέρ ελεύθερης συζήτησης, με τους δημοσιογράφους, χωρίς την παρέμβαση των κομμάτων.

Ο ΣΥΝ ζήτησε την πραγματοποίηση ενός debate μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών και ενός δεύτερου μεταξύ των επικεφαλής των ευρωψηφοδελτίων.

Στο μεταξύ, ο Γιώργος Παπανδρέου μετέβη στο Ολυμπιακό Χωριό μαζί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, σε μία προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης στις μεταξύ τους σχέσεις, με αφορμή τη συνάντηση Παπανδρέου - Ρογκ στην οποία δεν προσεκλήθη ο πρώην υπουργός Πολιτισμού και νυν επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα του ΠΑΣΟΚ.

«Ξεπερνάμε τις μικροπαρεξηγήσεις», τόνισαν αμφότεροι. Χθες ο κ. Παπανδρέου εμφανίστηκε αποφασισμένος να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές στο κόμμα, δίνοντας, έτσι, μια απάντηση στις επικρίσεις που διατυπώνονται από στελέχη του, τα οποία και κάλεσε να δώσουν μαζί την εκλογική μάχη.

Στο μεταξύ ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το ΠΙΚΠΑ Βούλας http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/05/28/918260.htm , η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα τον ΟΑΕΔ, και ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος το ΚΑΤ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή