Βρετανία: Μεταπήδηση βουλευτή του Συντηρητικού Κόμματος στο αντιευρωπαϊκό UKIP

Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014 13:26
UPD:14:18
EPA/LEE SANDERS
A- A A+

Τον πρώτο του βουλευτή στη Βουλή των Αντιπροσώπων απέκτησε το αντιευρωπαϊκό, δεξιό λαϊκιστικό Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), μετά την αποστασία του βουλευτή του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος, Ντάγκλας Κάρσγουελ.

Το UKIP ήλθε πρώτο στις προτιμήσεις των Βρετανών στις πρόσφατες ευρωεκλογές, ωστόσο λόγω του πλειοψηφικού εκλογικού συστήματος, αδυνατούσε μέχρι τις τελευταίες εθνικές εκλογές να κεφαλαιοποιήσει τη δυναμική του σε βουλευτικές έδρες.

Ο κ. Κάρσγουελ τόνισε πάντως ότι θα επιδιώξει άμεσα επαναληπτική εκλογή στην περιφέρειά του, ώστε η αλλαγή πολιτικού στρατοπέδου του να εγκριθεί από τους ψηφοφόρους.

Σε δηλώσεις του, ο βουλευτής σημείωσε ότι δεν θεωρεί πραγματική βούληση του Συντηρητικού Κόμματος την επαναδιαπραγμάτευση της θέσης της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρώπη, την οποία έχει διακηρύξει ως στόχο ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Το Κόμμα Ανεξαρτησίας υποστηρίζει την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και σκληρότερες πολιτικές σε ό,τι αφορά την μετανάστευση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή